Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518077
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Już nie pamiętam, kiedy w kinie przeżywałem tak film jak wczoraj. Piękny. Po prostu nie znajduję lepszego słowa dla jego określenia. Ludzie piszą iż podobny do Foresta Gumpa- nieco podobny, choć bardziej tragiczny. Do Titanica- może tylko dlatego, iż jest czymś na wzór opowieści starszej pani. Niesamowita historia, niesamowite zdjęcia i niesamowita gra Brada Pitta (w końcu dostanie Oskara- mam nadzieję).
Film wzrusza do łez. Mnie po seansie aż gardło bolało, od powstrzymywania łez. Nie mogłem do wieczora dojść do siebie. I to jest dla mnie wartością filmu. Nie, że obejrzałem i zapomniałem...obejrzałem, myślałem przez zaśnięciem, myślałem po obudzeniu się i nie zapomnę nigdy.

ocenił(a) film na 8
sebol04

Zgadzam się! Film bardzo poruszający i na pewno na długo zapadnie w pamięci. Moim zdaniem nawet nieco lepszy do Foresta Gampa. Brad Pitt genialnie zagrał Buttona i za ta rolę powinien dostać oskara ,zresztą mam nadzieje że film też tą statuetkę zdobędzie. A wielcy krytycy niech sobie krytykują, mi się bardzo podobał i dlatego daje 10/10!

sebol04

Ja również jestem zauroczona tym filmem , niesamowita historia która została opowiedziana pięknymi słowami i przemyśleniami, pozostanie na długo w mojej pamięci.I oby jak najwięcej takich filmów, chociażby miałyby być podobne do siebie jak dwie krople wody i z innymi aktorami.POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 9
sebol04

Film był niezwykły, pod wieloma względami lepszy od Foresta... Posiadał magiczną i niewiarygodną fikcję, która sprawiała wrażenie prawdy. Pierwszy taki film, który był wymyśloną i "magiczną" historią, a za razem był realny. Dał mi wiele do myślenia, a co najzabawniejsze nie mogłam przez niego zasnąć. Ciągle wracałam do tych samych wątków. Do tego moja ulubiona aktorka, która i tym razem mnie nie zawiodła.

ocenił(a) film na 8
nycxoxo

film świetny - poza muzyka, moim zdaniem 8/10

ocenił(a) film na 9
sebol04

Najpiękniejszy w filmie jest Curtis xDDD

Ale poza tym film jest cudowny. <33

ocenił(a) film na 9
sebol04

Zgadzam się wspaniały i zjawiskowy obraz, gra Pitta i Balnchette rewelacyjna. Czekałam na taki właśnie film, po którym miałam ochotę myśleć na temat tego co mi tam pokazano, skłonił mnie do refleksji i wywarł na mnie ogromne wrażenie. Naprawdę, naprawdę czekałam na takie coś, jedyne do czego mogę się przyczepić to chyba do długości, uważam że trochę przegadany ale jeżeli taka właśnie była wizja reżysera to ok;)zjawiskowy niezapomniany niesamowity to prawda...

ocenił(a) film na 10
sebol04

Byłem dzisiaj na tym filmie tak z przypadku poszedłem nic nie wiedząc wczesniej o tym filmie i zgadzam się z przedmówcami film mnie urzekł niesamowicie a że byłem sam to nawet łezkę uroniłem. Przejmujacy, mądry dający do myślenia naprawdę świetny film.