Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518153
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Oscar

ocenił(a) film na 7

Jakim cudem i za co ten film dostał oscara za efekty specjalne. Moim zdaniem to kolejny dowód na zeszmacenie się całej oscarowej 'imprezy'.
W tej kategorii lepszy był nawet dark knight, choc też nie był zadną rewelacją. Ostatecznie wydaje mi się, że na statuetkę za efekty najbardziej zasłużł Hellboy. a jak Wy sądzicie?

hubert4

Możesz mi napisać czym dla ciebie są efekty specjalne? Jestem ciekawy. Bo mi się zdaje że dla niektórych efekty specjalne to tylko "wybuchy".

hubert4

Ależ to bardzo proste: http://www.ted.com/talks/ed_ulbrich_shows_how_benjamin_button_got_his_face.html

ocenił(a) film na 10
bagienny_ppc

obejrzyj sobie materiał o efektach specjalnych z tego filmu to sie przekonasz dlaczego dostał. tak jak kolega wczesniej napisał efekty to nie tylko boom i super roboty i takei tam.
pozdrawiam

Marley

"najlepsze efekty specjalne to takie których nie widać"....Jak dla mnie niesamowite i zasłużenie dostał za nie oscara

ocenił(a) film na 7
hubert4

Jeśli nie widziałeś ŻADNYCH efektów specjalnych na tym filmie, to jest to wprost doskonały powód, żeby ten film dostał Oskara za efekty. Bo jest tymi efektami napakowany, a pewien mądry reżyser powiedział "najlepsze efekty specjalne, to takie, których nie widać"