Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518077
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Witam. Potrzebuje tytuł filmu z Jackiem Nicholsonem. Jest to horror (nie, nie chodzi o Lśnienie :D) pamiętam jedną scenę z filmu: na końcu jeden koleś oglądał na wystawie jakieś książki i Jack podszedł do niego z taką wielką siekierą i wbił mu w głowę. Aha bodajże w czasie filmu postać grana przez Nicholsona siedziała w psychiatryku. Z góry dzięki za odpowiedzi.

ocenił(a) film na 8
Phantom_8

milczenie owiec to ten film, ktorego szukasz

ocenił(a) film na 8
kampina

O losie... Jack Nicholson nie grał w tym filmie, więc nie jest to Milczenie owiec

ocenił(a) film na 8
Phantom_8

Nie kojarzę motywu z siekierą, ale jeżeli chodzi o szpital psychiatryczny to na pewno "Lot nad kukułczym gniazdem" ;) tylko że to nie horror, raczej dramat, więc pewnie nie o to chodzi. Ale "Lot..." i tak warto zobaczyć :)

ocenił(a) film na 7
Phantom_8

Może to będzie "Wilk", dawno tego filmu nie oglądałem, ale może ?

ocenił(a) film na 6
niegot

'Wilk' był ostatnio w telewizji. To nie to.

laveta

Oglądałem ten film jak bylem mały (oglądałem horrory od najmłodzych lat :D) i utkwiło mi że grał tam Jack Nicholson ale mogę się mylić :(. Głównym wątkiem było coś o książkach, kurde ale pamięć potrafi być zawodna :((

Phantom_8

Aha, zapamiętałem jeden dialog właśnie w tej scenie z siekierą, szło to mniej więcej tak (koleś oglada te książki):

Zabójca: Lubisz te książki ?
Ofiara: Tak
Zabójca: Więc to powinno ci się spodobac (i wbija mu tą siekierę).

Nie myślcie sobie że to jakaś prowokacja albo cuś, ja naprawdę poszukuje tego filmu :}

Pozdro

ocenił(a) film na 7
Phantom_8

Film o który Ci chodzi to W paszczy szaleństwa / In the Mouth of Madness.Leciał na tvn7 jakiś czas temu,pamiętam motyw z siekierą ;)

Phantom_8

In the Mouth of Madness (AKA John Carpenter's In the Mouth of Madness) (1995) - tylko Jacka tam nigdy nie było nawet przez pół klatki:)

harkonen_mgla

Hmm obejrzę ten film, jeśli macie racje to dzięki wszystkim za odpowiedzi. Nie wiem co mnie z tym Nicholsonem uderzyło :D