Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518153
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Jak napisał recenzent- ładny i nic poza tym. Boskość Brada Pitta od wyglądu 70-latka, do 20. Z Kate Blanchett zostali parą koło 40. bo wtedy oboje byli najładniejsi ><. Oglądałam ten film pod kątem nominacji do Oscara i cały czas mnie dziwiło to, że Benjamin konkurował ze Slumdogiem, który jest wg mnie 100xlepszy i jeszcze zwraca naszą uwagę na jakiś konkretny problem hinduskich slumsów.
Natomiast Benjamin...? Scenarzysta sam nie do końca wiedział o czym moralizuje, Brad Pitt czytając pamiętnik specjalnie mówił głosem 60-latka, aby wypadło to "mądrze", a wątek prawdziwej miłości w wielu filmach został przedstawiony o niebo lepiej, chyba jedyne co było naprawdę imponujące to charakteryzacja. Brad Pitt wypadł koszmarnie, poza pięknym wyglądem nic nie oferował, czekałam, aby w tym 70-latku ukazał się nastoletni chłopiec, jakaś naiwność dziecka... i nic.
Benajmin jest naprawdę ładnym, naiwnym, amerykańskim filmem, można go obejrzeć przed snem itp. Ale do dramatu roku jeszcze wiele mu brakuje.

Drella

A piekna scenografia cię nie interesuje?

Według mnie to jeden z najlepszych filmów wszech czasów.

ocenił(a) film na 4
Corleone_94

Nie sądzisz, że piękna scenografia to trochę za mało, aby umieścić go wśród najlepszych filmów wszech czasów?

Drella

A myślisz że na co poszło te 160 milionów dolarów ;P

ocenił(a) film na 7
Corleone_94

Myślę, że to dobry film. Jednak w wielu momentach się nudziłem, ogólnie raczej się zawiodłem. Fajny klimat, oryginalność, genialny pomysł, dlatego 7/10. Ogólnie bardzo warto obejrzeć, ale nastawiałem się na coś wyjątkowego, a dostałem tylko coś oryginalnego ;].