Piękny film. Tak pomyślałem po gdy się skończył. Podczas oglądania już nie było tak wesoło.
Początek znośny, nie było tak źle, potem jednak trochę się dłużył miejscami, a jakoś mam
uprzedzenia do filmów dłuższych niż 2h, może dlatego jeszcze nie obejrzałem Zielonej Mili ?
Było kilka świetnych scen, scena ostrzału na morzu, genialne, dlaczego takich rzeczy nie ma
w tych nowych świetnych produkcjach 3D ?
Scena pokazująca "dlaczego" Daisy została potrącona przez taksówkę też coś pięknego.
Ogólnie 7/10. Ocenę moją podniosły właśnie ww. sceny jak i końcówka. Mógłby być krótszy!
Nie obejrzałeś jeszcze Zielonej mili? Żałuj ;) Ten film to jedna z najlepszych ekranizacji twórczości Kinga :) Szczerze polecam. Ma tylko pewien minus. Po jednym obejrzeniu się nudzi i nuży pewna ckliwość w fabule a ze Skazanymi na Shawshank (który to film też jest ekranizacją twórczości Stephena) jest inaczej :)
Jestem świeżo po obejrzeniu Buttona. Ogólnie ładny film. Super zdjęcia. Muzyka dobra. Książkowa historia ciekawa. Największe minusy tego filmu to jak wspomniałeś dłużyzna a przecież to ekranizacja opowiadania a nie Przeminęło z wiatrem. Jest to też chyba najsłabszy pod względem aktorskim film Brada Pitta. Grał w nim jak drewniak. Prawie w ogóle nie pokazywał emocji. Na cały film może z 3 razy się uśmiechnął. Mówił też bez wyraźnego ożywienia.
dokładnie, po genialnej grze w Moneyball, tutaj bez historii, Skazanych oglądałem i chętnie bym obejrzał raz jeszcze i jeszcze i jeszcze , ale z racji tylu filmów jeszcze nie obejrzanych to tylko jeden film obejrzałem dwa razy - Mr Nobody :)
tak strasznie ciekawy i soundtrack jest genialny, nawet moja siostra powiedziała jak obejrzała, że bardzo dobry film, a bałem się, że powie że słaby bo nie zrozumie albo coś :) polecam, obejrzyj i napisz co myślisz o nim