Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518182
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Piękny film. Tak pomyślałem po gdy się skończył. Podczas oglądania już nie było tak wesoło.
Początek znośny, nie było tak źle, potem jednak trochę się dłużył miejscami, a jakoś mam
uprzedzenia do filmów dłuższych niż 2h, może dlatego jeszcze nie obejrzałem Zielonej Mili ?
Było kilka świetnych scen, scena ostrzału na morzu, genialne, dlaczego takich rzeczy nie ma
w tych nowych świetnych produkcjach 3D ?
Scena pokazująca "dlaczego" Daisy została potrącona przez taksówkę też coś pięknego.
Ogólnie 7/10. Ocenę moją podniosły właśnie ww. sceny jak i końcówka. Mógłby być krótszy!

ocenił(a) film na 7
artufcb

Nie obejrzałeś jeszcze Zielonej mili? Żałuj ;) Ten film to jedna z najlepszych ekranizacji twórczości Kinga :) Szczerze polecam. Ma tylko pewien minus. Po jednym obejrzeniu się nudzi i nuży pewna ckliwość w fabule a ze Skazanymi na Shawshank (który to film też jest ekranizacją twórczości Stephena) jest inaczej :)
Jestem świeżo po obejrzeniu Buttona. Ogólnie ładny film. Super zdjęcia. Muzyka dobra. Książkowa historia ciekawa. Największe minusy tego filmu to jak wspomniałeś dłużyzna a przecież to ekranizacja opowiadania a nie Przeminęło z wiatrem. Jest to też chyba najsłabszy pod względem aktorskim film Brada Pitta. Grał w nim jak drewniak. Prawie w ogóle nie pokazywał emocji. Na cały film może z 3 razy się uśmiechnął. Mówił też bez wyraźnego ożywienia.

ocenił(a) film na 7
Lisowczyk

dokładnie, po genialnej grze w Moneyball, tutaj bez historii, Skazanych oglądałem i chętnie bym obejrzał raz jeszcze i jeszcze i jeszcze , ale z racji tylu filmów jeszcze nie obejrzanych to tylko jeden film obejrzałem dwa razy - Mr Nobody :)

ocenił(a) film na 7
artufcb

Mr Nobody jest taki ciekawy? Polecasz?

ocenił(a) film na 7
Lisowczyk

tak strasznie ciekawy i soundtrack jest genialny, nawet moja siostra powiedziała jak obejrzała, że bardzo dobry film, a bałem się, że powie że słaby bo nie zrozumie albo coś :) polecam, obejrzyj i napisz co myślisz o nim

ocenił(a) film na 7
artufcb

Ok :)

ocenił(a) film na 8
Lisowczyk

Może taka gra Pitta była celowa ? Mnie to jakoś nie raziło. Poza tym film mi się nie dłużył. Cały czas byłem ciekaw co jeszcze będzie i jak to się wszystko skończy.