Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518153
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

po obejrzeniu tego filmu przez godzinę nie mogłem dojść do siebie, film pokazuje piękno i kruchość ludzkiego życia, uczy że w życiu trzeba podążać własna drogą i czasem się poświęcać. Gorąco polecam go swoim znajomym.

ocenił(a) film na 10
deserter

Podzielam Twoją opinię, ekranizacja rewelacyjnie opisuje z pozoru prostą historię. Cenię sobie w filmach łatwość z jaką wywołują u człowieka emocje, od radości poprzez lęk, kończąc na wzruszeniu. Film w moich oczach zachwycił. Świetnie oddaje magiczny klimat dawnych lat. Dlatego też uważam go za arcydzieło. I w moim odczuciu zasługuję na 10/10.

negroz

Zgadzam się w oby dwóch zdaniach, że film jest genialny, a historia opowiedziana rewelacyjnie... :) Klimat jest piękny, historia wzruszająca, świetni aktorzy :) 10/10

ocenił(a) film na 9
Med

Nigdy nie lubiłem melodramatów, do filmu zachęcił mnie kumpel ale mimo wszystko byłem krytycznie nastawiony. Przeświadczony faktem że prawie każdy film z tego gatunku jest dobrym lekiem na bezsenność, spodziewałem się że nie dotrwam nawet do połowy, zwłaszcza kiedy zobaczyłem że film ma prawie 3h ;) Po obejrzeniu ok. 20 min filmu dalej byłem przeświadczony w moim założeniu aż do momentu rozpoczęcia się właściwej historii. Film może nie szkuje zwrotemi akcji ale (przynajmniej u mnie) nie powodował senności a zaciekawienie co stało się potem. Wg. Mnie jeden z najlepszych filmów z gatunku, moja ocena to 9/10.

ocenił(a) film na 7
deserter

Historia zycia ciekawa to fakt...ale film troche za długi...i za bardzo "fanrastyczne zakaczenie".....bardzi nierealne. Ale mimo tego sa momenty gdzie ściska za serce...

ocenił(a) film na 7
zozo671

jest kilka wniosków które pozytywnie nastrajają i każą myśleć o zyciu pozytywnie - to duży plus filmu minusem jest jego czas - film momentami dluży sie ale mimo wszytko trzeba go zobaczyć - 7/10

ocenił(a) film na 8
zozo671

za bardzo fantastyczne zakończenie, bardzo nierealne - bo cała historia była realna?

ocenił(a) film na 8
deserter

wywołuje emocje i to jeszcze jak.
faktycznie jest nieco smęcący przez pierwszą godzinę, ale później się rozkręca i już nawet na siku nie można wyjść.
wspaniała historia o miłości oddaniu trosce i przemijaniu, gdzie miłość życia staje się matką do ostatniej chwili życia.

ocenił(a) film na 7
Banan_12

Magiczny. Utwierdza w przekonaniu , że Fincher to geniusz.