PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32488}

Ciemność

Darkness
2002
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 12950
6,2 5 krytyków
Ciemność
powrót do forum filmu Ciemność

darkness ]:->

ocenił(a) film na 8

No, no troche mnie wetlo w fotel (przy niektorych scenach). Musze powiedziec, ze film interesujacy i niezwykle mroczny (tak, tak to na plus). Przyznam, ze balam sie przy niektorych scenach i wzdrygiwalam sie kiedy tylko cos gwaltownie przerywalo cisze. Oczywiscie wiekszosc rzeczy przewidzialm, a tego nie lubie :/ kocham jak mnie cos zaskakuje, a nie jak jest tak jak podejrzewalam...a koncowka mi sie podobala, bo nie bylo dobrego zakonczenia. Film utrzymal przerazajaca, tajemnicza i mroczna atmosfere az do konca. Polecam ogladac przy zgaszonym swietle.

ocenił(a) film na 6
Amunet

Oj chyba coś w tym jest że kobiety bardziej boją się ciemności ;).

Oglądałem przy zgaszonym świetle, i ... nic ... :) chyba po prostu za dużo takich filmówi widziałem.
W każdym razie, film oceniłem na 6-7 pkt. / 10 ... Więc chyba nie najgorzej.

Co do zakończenia i fabuły - to nie do końca jest tak ładnie i składnie skonstruowane.
Otóż : czemu to wszystko miało służyć ?? Po co cały ten rytuał ?? Co on uruchamiał ?? A jakie korzysci z uruchomienia rytuału miał mieć dziadek ?? czystą satysfakcję ze śmierci ??

moim zdaniem troszkie zakończono na siłę ;) - może odpowiedzi drzemią w materiale, który został wycięty w trakcie montażu ;).

:) :) mimo wszystko warto obejrzeć :).