PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32488}

Ciemność

Darkness
2002
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 12950
6,2 5 krytyków
Ciemność
powrót do forum filmu Ciemność

wg mnie totalna porazka-gra aktorow katastrofalna i zero klimatu,film kojarzy mi sie z jakims drugorzednym horrorem.jedynie pomysl na cala akcje byl dosc spoko ale wykonanie juz nie

ocenił(a) film na 2
tagtgren

Zgadzam się. Bardzo rzadko oglądam filmy przewijając kilkanaście sekund do przodu, ale w tym przypadku tak było, gdy zbliżał się koniec pierwszej godziny, a nie działo się nic ciekawego. Strasznie nudny film!
Gra aktorów kiepska i zachowanie ich postaci też jakieś nielogiczne. Może jedynie końcówka podnosi ocenę, ale ode mnie i tak 2/10.

ocenił(a) film na 1
tagtgren

masz absolutną rację. Ktoś mi polecił ten film a tu straszna kicha!!!!!!

ocenił(a) film na 5
tagtgren

Nie wieszajmy na nim psów, bo są przecież GORSZE produkcje. Wg mnie typowy średniak. Można wieczorkiem obejrzeć i e... "miło spędzić czas". U mnie 5.

ocenił(a) film na 7
tagtgren

ja okurat do aktorow nic nie mam.ale zawiodlam sie poniewaz jak go ogladalam zaciekawil mnie wydawalo mi sie ze jest ciekawy i z czasem coraz ciekawszy przyznaje jednak ze do poki ta dziewczyna nie uciekla od mieszkania swojego "dziadka" film podobał mi sie nie pisze ze bardzo ale byl ok ale pod koniec wszystko stracilo sens itp..to wcielanie sie duchow czy czegos tam w azyjace postacie- bezsensuu!!! koncówka była wg. totalnym nieporozumieniem

ocenił(a) film na 7
tagtgren

Może nie jest to horror jak jest napisane ... to przez większość filmu thriller ... na samym końcu coś się zaczyna dziać, jednak film mnie w ogóle nie przestraszył lecz byłem ciekawy zakończenia. 7/10

Wysuszek

a mi sie podobał:P nawet go koledze pożyczyłam;)

Californian

mi również, polecam ten tytuł pomimo braku oryginalności

ocenił(a) film na 6
kris_30

Film nudny przez 1 godzinę.Rzeczywiście korciło mnie żeby przewinąć,ale bałem się że coś przeocze.Jakąś akcje.Przypominało to trochę amityville horror.Fabuła dosyć dobra.Ale ta 1 godzina to męki nudy,ale rekompensuje to akcja po 1 godzinie.Zrobiło się pod koniec ciekawie i strasznie.Zostaje wyjaśnione wiele oraz co najważniejsze coś się zaczyna dziać.Zaciekawiło mnie fakt uwolnienia czystego zła,i co z tego wyniknie.Ukazał się w końcu ten potwór w domu i był dosyć straszny choć pare sekun i tyle go było widać.Strach minął.Fajny był ten motyw z tunelem nie powiem.Zło wyszło na zewnątrz.Dobry pomysł na kontynuację filmu.Ktoś przecież musi zniszczyć to zło.początek oceniam na 2/10 ale ostatnie 30 min na 8/10.6/10 ocena koncowa.Pozdrawiam!