Zakochanych w "Cienkiej czerwonej linii" zainteresuje z pewnością petycja o wydanie reżyserskiej wersji filmu, wersji jaką Malick miał zamiar oryginalnie pokazać widzom ale na którą nie zgodziło się studio, wersji która miała trwać podobno 6 godzin. Zapraszam na stronę: http://www.petitiononline.com/ttrlcut/petition.html
Kto wie może nam się uda, kto wie ....
Z wielką chęcią zapoznałbym się z wesrją reżyserską. Mam nadzieję, że kiedyś stanie się to możliwe... Chociaż film już teraz jest super!
O ludzie. I pewnie następne 3 godziny to też rozmyślania Witta nad sensem życia i pokazywanie małp na drzewach...;/
6 godzin!!! Przeciez to niemozliwe... Zaistne wielki to film, ale nie wiem czy ktokolwiek bylby w stanie wytrzymac tyle...
Dużo i to bardzo, a przynajmniej mam taką nadzieje. Oczekiwania mam ogromne. Chciałbym zobaczyć więcej ujęć z Brodym. Nie rozumiem nieobecności Rourke'a, Oldmana i Mortensena. Może wreszcie ukazałaby się scena krwawa jak to przystało na tego typu film tym bardziej, że w rzeczywistości bitwa ta należała do krwawych walk. Wspomnieć mogę jeszcze o znęcaniu się żołnierzy nad żołnierzami.
1276! Coś cienko to idzie. Ale mam nadzieje, że się uda. Ciekaw jestem roli Mickey Rourke'a. No i zdecydowanie więcej Brody'ego.
No jakby Adrien Brody nadział jakiegoś żółtka na swój nos zamiast na bagnet to byłoby epicko.
1398. Ja chcę petycje o OST z filmu, ażeby przypłynął do Polski, bo go gdzieś wywiało :(
1448 Signatures Total
2 lata i niecałe 1500 głosów, ale niech żywi nie tracą nadzieji:)
Nadzieja umiera ostatnia.
Jeśli wersja reżyserska będzie, to za jakieś.... 100 lat.
Mam nadzieję, że będę miał okazję w tym życiu obejrzeć wersję reżyserską "Cienkiej Czerwonej Linii". A jeśli nie w tym to może w przyszłym;). A jeżeli kogoś interesuje tu jest scenariusz do filmu (razem z wyciętymi scenami): http://sfy.ru/pdf/thin_red_line_%281998%29.pdf
Nie wiem czemu Stein z książki to Staros w filmie. Tych zmian jest oczywiście dużo więcej, polecam przeczytać dzieło Jonesa.
Tak... zmian w filmie jest kilka, ale przez to, że Malick połączył "Cienką...", razem z epickim dziełem "Stąd do wieczności".
2546. Jak wyjdzie na pewno kupię ten set box, bo przecież o to właśnie amerykańcom chodzi. Nie piszę o Malicku bo zacny to człowiek ;)