PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=28}

Cienka czerwona linia

The Thin Red Line
1998
7,6 98 tys. ocen
7,6 10 1 98482
8,1 53 krytyków
Cienka czerwona linia
powrót do forum filmu Cienka czerwona linia

Nie, to seans hipnotyczny.
11/10.
Niewiarygodny, głęboki, filozoficzny.
Himalaje kinematografii.
Kropka.

ocenił(a) film na 10
thuscomethusgo

Zdecydowanie zgadzam sie z Twoja ocena.Film wybitny i wyjatkowy.

ocenił(a) film na 10
thuscomethusgo

Cieszę się, że jest więcej osób takich jak ja. Film genialny!!!

ocenił(a) film na 10
szymon_grabowski

arcydzieło, geniusz, przeżycie mistyczne

ocenił(a) film na 10
thuscomethusgo

Podpisuje się obiema rękoma

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
thuscomethusgo

Podpisuję się. Z każdym seansem "Cieńkiej Czerwonej Linii" łzy spływają mi po policzkach z zachwytu nad tym uniwersalnym i ponadczasowym arcydziełem. Szacun.

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Ale przecież lepiej dać oscara Ryanowi - bo fajna sieczka i flaki były na początku...

thuscomethusgo

Świetny! Według mnie o wiele lepszy od Szeregowca Ryana. Dopiero co obejrzałem i film od razu stał się jednym z moich ulubionych. Na pewno nie raz jeszcze do niego wrócę. Teraz póki co pozostaje mi słuchanie soundtracku.

ocenił(a) film na 10
thuscomethusgo

Zgadzam się z wszystkim o czym piszecie, no może oprócz tego, że Szeregowiec Ryan jest gorszy-to także kino głębszych lotów. W filmie głownie urzekła mnie muzyka (niesamowity Hans Zimmer), scena przejęcia wzgórza (wioski)- arcydzieło. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
LoKoMoTiV

tak tak atk scena przejecia wioski TO MAJSTERSZTYK i sciezka dzwiekowa do niej. oscar z amuzyke powinien byc. widze z nie tylko ja mam bzika na punkcie muzyki do tego filmu. obok rayana najlepszy film 1998 r

ocenił(a) film na 10
czejen73

Dla samej ścieżki dźwiękowej powinno się oglądnąć ten film:)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
thuscomethusgo

Pieprzyć oskary i inne badziewne nagrody!!! Jest mnóstwo filmów które je mają, a nie są ich warte!!! Najważniejsze, że film jest niesamowity, wielki, cudowny, magiczny, mój!!! Ja, ciemny pokój, słuchawki i odpływam w magie tego filmu.......

użytkownik usunięty
thuscomethusgo

Genialny film. Muzyka, zdjecia, klimat, efekty pirotechniczne. Swietna sprawa sa te wenetrzne monologi bohaterow, ich spojrzenie na obraz wojny, na smierc, sens walki o cos co nawet nie jest "nasze". "Szeregowiec" jest swietnym filmem... ale za duzo w nim patosu (np ta amerykanska flaga na koniec filmu targana przez wiatr, dowodca plutonu ktory odda zycie za swoich zolnierzy itd... "Linia" bije na głowe "Szeregowca" zarowno w kwestii merytorycznej jak i wizualnej. Polecam. dla mnie bomba a role Caviezela i Penna rewelacyjne.

thuscomethusgo

zgadzam się brak słów żeby wszystko opisać;)

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty
leggan21

Ryan to gniot.

Chyba prawdziwego gniota nigdy nie widziałeś, skoro oceniasz "Szeregowca Ryana" aż tak nisko...