PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=28}

Cienka czerwona linia

The Thin Red Line
1998
7,6 98 tys. ocen
7,6 10 1 98483
8,1 53 krytyków
Cienka czerwona linia
powrót do forum filmu Cienka czerwona linia

Thin Red Line..

ocenił(a) film na 10

Dla mnie bezwzglednie jeden z najlepszych filmow wojennych jakie kiedykolwiek zrobiono...Niedoceniany niestety.

ocenił(a) film na 10
conradou

Cieszę się, że jest te kilka osób, które jednak doceniło to arcydzieło sztuki filmowej. Pozdrawiam fanów tego filmu.

ocenił(a) film na 10
conradou

Niedoceniony? Spójrz na notę :) To, że nie dostał oskara świadczy tylko o tym jak mały wpływ na jego produkcję miała akademia i jak jej członkowie wśród których nie brakuje żydów nie lubili Jamesa Jonesa, który znany byłz ciętego języka pod ich adresem.
Dla mnie film wybitny. Pięknie nakręcony, nastrojowy i naprawdę świetnie pokazujący wojnę z tej drugiej strony tak jak pokazują to książki Jamesa Jonesa. 100/10!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Bolszo

Co ty pieprzysz? Film jest tylko oparty na motywach z książki i można go obejrzeć nie czytając książki a poza tym film a książka to dwie różne dziedziny sztuki. Kto powiedział, że najpierw trzeba przeczytać??

ocenił(a) film na 10
Bolszo

To do mnie? Napisałem gdzieś, że książki nie czytałem? :)Kolejny wielki fan książek, którego język jakim się posługuje na to nie wskazuje.

ocenił(a) film na 10
HEFE

Może to była jego pierwsza w życiu książka i zachwycił się jakie to czytanie książek jest fajne i pożyteczne :)Trochę emocji i wystarczy....