PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=28}

Cienka czerwona linia

The Thin Red Line
1998
7,6 98 tys. ocen
7,6 10 1 98483
8,1 53 krytyków
Cienka czerwona linia
powrót do forum filmu Cienka czerwona linia

Dzis bedzie na polsacie, wiec z pewnoscia go obejrze:). Naprawde swietny wojenny film, scenariusz bardzo dobry, dobra obsada aktorska, swieta muzyka niesamowity klimat, polecam wszystkim

ocenił(a) film na 10
comeawaywithme

Ale niestety z reklamami. Film trwa 164 min. a z reklamami będzie 4 godziny.

ocenił(a) film na 8
Mr_Caicos

fakt szkoda ze to polsat a nie tvp 1, troszke dlugo trwa a reklamy sa koszmarnie długie i doprowadzaja do szału, no ale coz jednak i tak bede ogladac

comeawaywithme

w końcu w telewizji? Ten film już kilka razy był w telewizji. Wiem bo kilka razy zasnąłem na nim. Nie ze względu że nudny ale raczej ze względu na późną emisjie no i godzine dodatkową zafundowaną przez reklamy. Dzisiaj kolejne podejście :D może uda mi się wytrwać do końca.

Pozdro

ocenił(a) film na 8
Valpurgius

Wiem ze kilka razy był emitowany i to chyba zawsze na polsacie, ale tylko raz mialam okazje go zobaczyc i to gdzies 5 lat temu,kiedys czytałam ksiazke ktora rowniez polecam:) wiec bardzo chetnie powtorze seans:)

użytkownik usunięty
comeawaywithme

Super cieszę si że będzie w telewizji ale czemu na Polsacie:(
Nigdy go nie oglądałem mam nadzieję że warto!!!

i zapraaaaaaaaaaaaszamy na reklamy ;D

70 minut reklam po odliczeniu czasu film od 4 h ...

Dazu

60 minut reklam bo 10 minut to lotto :D ale to nic pocieszającego. No ale co zrobić

użytkownik usunięty
Valpurgius

Na razie ciekawy film o wojnie, troszkę mi przypomina "Szeregowiec Ryan" Spilberga, ale nie rzuca na kolana. 7.5/10(jak na razie)

ocenił(a) film na 8

Płakać mi się chce, przez te reklamy które spieprzyły cały film.

...*przerwa na reklamy: "Tylko teraz 2 opakowania jogurtu w cenie trzech tabliczek czekolady z biedronki... dla Ciebie ble ble..." *...

Szerze nienawidzę polsatu za te reklamy.

Paratrooper

żeby te reklamy przerywały chociaż film w chwilach kiedy akcja jest troche mniejsza a nie jak bywa na polsacie w środku natarcia , w czasie największego zawirowania - reklama ...

ocenił(a) film na 10
Dazu

Dzisiejszy seans to przykład jak zniszczyć film i wkur... widza. "Mamy 100 biletów do wygrania dla ciebie", koncert Garou, zaraz reklama i niekiedy beznadziejne tłumaczenie z niezbyt pasującym do tego filmu głosem T. Knapika - mimo, że go lubię. Lepiej obejrzeć już choćby na kompie i z napisami bez zabijania ducha filmu.

ocenił(a) film na 9
Kilinski

Ludzie czytając wasze wpisy wraca mi wiara w człowieka ... lepiej niech polsat nie puszcza już takich filmów bo to mija sie z celem

dopi

No polsat rozkurwil film tymi reklamami.Ale biedna stacja musi z czegos zarabiac.Kurwa 60 min. reklam.Normalnie jak czesc filmu.2h 50 min filmu i 1h reklam.

Kilinski

zgadzam się, Knapik nie pasował do tego filmu

ocenił(a) film na 10
Kilinski

Najtragiczniejsze w tej emisji jest jednak tłumaczenie. Kto zna dobrze film, wypowiedziane w nim sentencje oraz dialogi ten wie co mam na myśli. Wczoraj nie oglądałem "Cienkiej czerwonej linii" na Polsacie bo i po co, ten film był już emitowany na tej stacji i podziękowałem za taki seans.

ocenił(a) film na 9
comeawaywithme

lektor zabija ten film , tylko oryginał

ocenił(a) film na 9
ludovicc

A ja to się nigdy nie moge nadziwić czemu te wszystkie Japońce tak samo wyglądają .

Rodion_

No cóż ja spasowałem przy trzeciej reklamie. Więc będzie trzeba ściągnąć z sieci(chociaż to nie jest chwalebne). A drogiemu Polsatowi dziękuje ze umilanie i ubogacanie filmu takimi rzeczami jak reklama proszku do prania/pasty do butów/ protezy/i ch*j wie co jeszcze. Ja mam już po dziurki w nosie tych reklam. Pewnie jak większość oglądaczy

ocenił(a) film na 10
Maticzek

hahaha wczoraj przełączyłem sobie na chwile i co zobaczyłem...

- lektor - badziewie
- reklamy - haha dać reklame podczas ataku na wioske to trzeba być kompletnym idiotą
- muzyka - było tak gówno jej słychać, że nie wiem
- oczywiście studio lotto i paski podczas filmu z informacjami - brak słów

i to się nazywa oglądanie filmu na polsacie, mówiłem, warto zainwestować w wersje z kolekcji z vivy :)

ocenił(a) film na 9
Maticzek

No co wy gadacie ?! Najlepsze reklamy to były : EURO2008 z tymi Niemcami oraz Play z tą blondyną ( do "czech" ? do czech to ja mam za darmo ) .
Nienawidzę filmów z lektorem a poza tym ten był takiej jakości że nic tylko złapać się za głowę . Prawdopodobnie nie zmienili go od 10 lat , często odzywa się za szybko albo za późno , niektórych partii tekstu w ogóle nie tłumaczył .
A co do filmu to świetny jest. Prawdziwi ludzie czynu bez zbędnych pogawędek . No i nie spodziewałem się że zobacze tam Travoltę a Clooneya którego tak konsekwentnie reklamowali wystąpił bodajże przez dosłownie 0,5 minuty.

ocenił(a) film na 7
Rodion_

Film był warty obejrzenia mimo tak długich reklam. Narzekacie na nie, ale wszystkie firmy się mogą tylko cieszyć. Napiszecie np. "głupia ta reklama Play" czy Biedronki i wpadają wam te nazwy do głowy i to daje im tylko dodatkowe zyski. Reklamy były, są i będą i tego nie zmienicie. Jeśli komuś naprawdę zależy na obejrzeniu dobrego filmu to nic mu nie przeszkodzi. Pozdrawiam.

Rodion_

o tym do "czech" zjarzylem sie za trzecim razem ,ze chodzi o 3 ;D

Dazu

Najlepsze było, wtedy gdy Sierżant Keck umarł, taka podniosła chwila , a oni puszczają na dole pasek na pół ekranu : JEdź na Euro