ostatnio zaczęli puszczać "lepsze" filmy. ostatnio był Donnie Brasco, teraz Cienka czerwona linia..
sprawdziłam- w programie na 15.12.2011 na godzinę 20.00 jest przewidziany film "Ofiary wojny" Brian'a De Palmy.
UWAGA - "Cienka czerwona linia" jest DZISIAJ, czyli 8.12.2011 na tv4 :)
Widzialem ten film, gdy byłem dzieciakiem, ale własciwie mało wiele go pamiętam (w przebłyskach mam posczegolne sceny). Lecz sensu, przesłania filmu, wtedy zupełnie nie zrozumiałem, teraz filmy odbieram inaczej i z wielką checią zobacze go ponownie. Cieszy mnie rownież, ze gra tam Sean Penn ; )
+ Zapomnialem dodać, fajnie będzie zobaczyc też w akcji Johna Savage, po świetnej roli w 'Łowcy Jeleni' Mogli by, tu dać ponownie scene rosyjskiej ruletki ;)) Steven!!!
Rozumiem, kobiety raczej nie przepadają za kinem wojennym, ja wręcz przeciwnie ;]
wolę jakieś dramaty, thrillery.. wojenne jakoś nie bardzo, ale obejrzę ze względu na fajną obsadę. ;)
Jasne, wg. mnie dramaty są najlepszym gatunkiem filmowym. Pozwolilem sobie przejrzeć twoją liste filmów (chce obejrzec) masz tam bardzo dużo wspaniałych filmów do obejrzenia, wiele z R. De Niro . Lubie to! :D
musiałam zaznaczyć, żeby pojawiały mi się emisje. ;) De Niro jest jednym z moich ulubionych aktorów, a tak mało widziałam z nim filmów i żadnego z tych najlepszych praktycznie. ;)
No wiadomo. Robert to aktorski geniusz, podobnie jak Pacino. W przypadku wielu tych filmów, podejrzewam, ze emisji możesz się nie doczekać, bądz nastąpi to nie wiadomo kiedy. Szczegolnie chodzi mi tu o filmy z lat 70' i 80' z tym jest niestety problem. Nie pozostaje nic innego jak obejrzec online bądz pobrać :). Ja z nim widzialem 53 filmy, a mimo to mam jeszcze 24 do obejrzenia, licząc te, ktore jeszcze nie powstały ;). Życze powodzenia i udanych seansów.
niestety zdaję sobie z tego sprawę. teraz puszczają głównie seriale parapsychologiczne typu: Dlaczego Ja, Trudne Sprawy, Pamiętniki z Wakacji. każdy z nich trwa mniej więcej godzinę, więc równie dobrze mogliby puścić jakiś porządny film, a nie zasmiecać ludziom w głowach jakimiś durnymi historyjkami.
Te seriale są tak głupie, ze aż smieszą. Co to dużo mowić, komeracja i jeszcze raz komercja, w przypadku tej telewizji.
Co do takich filmów-klasyków, to bardziej poleciłbym 'TCM' niestety na kablówce dopiero od 21;00 każdego dnia, 'Ale Kino', 'Zone Europa', 'KINO POLSKA' , 'MGM' (choć tego akurat nie mam). Na polskich kanałach niestety rzadko, kiedy puszczają, te filmy z górnej półki i często sie powtarzają.
ostatnio puścili Milczenie Owiec. nie mogłam obejrzeć i bardzo żałuję bo teraz mogę liczyć tylko na siebie.