PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=28}

Cienka czerwona linia

The Thin Red Line
1998
7,6 98 tys. ocen
7,6 10 1 98483
8,1 53 krytyków
Cienka czerwona linia
powrót do forum filmu Cienka czerwona linia

będzie w tv

użytkownik usunięty

15-12-2011, na tv4 o 20:00

No nareszcie zobaczę.

użytkownik usunięty
neo_angin

ostatnio zaczęli puszczać "lepsze" filmy. ostatnio był Donnie Brasco, teraz Cienka czerwona linia..

sprawdziłam- w programie na 15.12.2011 na godzinę 20.00 jest przewidziany film "Ofiary wojny" Brian'a De Palmy.

UWAGA - "Cienka czerwona linia" jest DZISIAJ, czyli 8.12.2011 na tv4 :)

aneue

Wiem bo filmweb ma zaktualizowany program. "Ofiary wojny" też trzeba zobaczyć.

użytkownik usunięty
aneue

o, przepraszam, musiało mi się coś pomylić.

ocenił(a) film na 10

Widzialem ten film, gdy byłem dzieciakiem, ale własciwie mało wiele go pamiętam (w przebłyskach mam posczegolne sceny). Lecz sensu, przesłania filmu, wtedy zupełnie nie zrozumiałem, teraz filmy odbieram inaczej i z wielką checią zobacze go ponownie. Cieszy mnie rownież, ze gra tam Sean Penn ; )

użytkownik usunięty
BajduS

nie za bardzo przepadam za filmami z taką tematyką, ale obejrzę. ;)

ocenił(a) film na 10

+ Zapomnialem dodać, fajnie będzie zobaczyc też w akcji Johna Savage, po świetnej roli w 'Łowcy Jeleni' Mogli by, tu dać ponownie scene rosyjskiej ruletki ;)) Steven!!!
Rozumiem, kobiety raczej nie przepadają za kinem wojennym, ja wręcz przeciwnie ;]

użytkownik usunięty
BajduS

wolę jakieś dramaty, thrillery.. wojenne jakoś nie bardzo, ale obejrzę ze względu na fajną obsadę. ;)

ocenił(a) film na 10

Jasne, wg. mnie dramaty są najlepszym gatunkiem filmowym. Pozwolilem sobie przejrzeć twoją liste filmów (chce obejrzec) masz tam bardzo dużo wspaniałych filmów do obejrzenia, wiele z R. De Niro . Lubie to! :D

użytkownik usunięty
BajduS

musiałam zaznaczyć, żeby pojawiały mi się emisje. ;) De Niro jest jednym z moich ulubionych aktorów, a tak mało widziałam z nim filmów i żadnego z tych najlepszych praktycznie. ;)

ocenił(a) film na 10

No wiadomo. Robert to aktorski geniusz, podobnie jak Pacino. W przypadku wielu tych filmów, podejrzewam, ze emisji możesz się nie doczekać, bądz nastąpi to nie wiadomo kiedy. Szczegolnie chodzi mi tu o filmy z lat 70' i 80' z tym jest niestety problem. Nie pozostaje nic innego jak obejrzec online bądz pobrać :). Ja z nim widzialem 53 filmy, a mimo to mam jeszcze 24 do obejrzenia, licząc te, ktore jeszcze nie powstały ;). Życze powodzenia i udanych seansów.

użytkownik usunięty
BajduS

niestety zdaję sobie z tego sprawę. teraz puszczają głównie seriale parapsychologiczne typu: Dlaczego Ja, Trudne Sprawy, Pamiętniki z Wakacji. każdy z nich trwa mniej więcej godzinę, więc równie dobrze mogliby puścić jakiś porządny film, a nie zasmiecać ludziom w głowach jakimiś durnymi historyjkami.

ocenił(a) film na 10

Te seriale są tak głupie, ze aż smieszą. Co to dużo mowić, komeracja i jeszcze raz komercja, w przypadku tej telewizji.
Co do takich filmów-klasyków, to bardziej poleciłbym 'TCM' niestety na kablówce dopiero od 21;00 każdego dnia, 'Ale Kino', 'Zone Europa', 'KINO POLSKA' , 'MGM' (choć tego akurat nie mam). Na polskich kanałach niestety rzadko, kiedy puszczają, te filmy z górnej półki i często sie powtarzają.

użytkownik usunięty
BajduS

ostatnio puścili Milczenie Owiec. nie mogłam obejrzeć i bardzo żałuję bo teraz mogę liczyć tylko na siebie.

ocenił(a) film na 9

Poważnie będzie??