PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1236}

Co gryzie Gilberta Grape'a

What's Eating Gilbert Grape
1993
7,8 306 tys. ocen
7,8 10 1 306207
7,7 52 krytyków
Co gryzie Gilberta Grape'a
powrót do forum filmu Co gryzie Gilberta Grape'a

Recenzje zachecily mnie do obejrzenia tego filmu. Doskonale aktorstwo Di Capria (w jego talent to akurat nie watpie, ale tu pokazal prawdziwe mistrzostwo :)), tyle piekny co utalentowany Johny Depp. w tym filmie kazdyy moze znalezc cos dla siebie (a konkretnie w postaci Gilberta). No wlasnie. Tytulowy Gilbert Grape- mlody chlopak praktycznie utrzymujacy rodzine. Mieszka w miasteczku bez zadnych perspektyw. Rodzinka sklada sie z matki otylej tak ze nie rusza sie od 7 lat z domu (z powodu meza ktory sie powiesil), upierdliwych siostr ktore przywykly ze Gilbert da sobie ze wszystkim rade i zajmie sie Arniem- ich uposledzonym 18-letnim bratem (Leonardo). Gilbert prowadzi jednostajne, monotonne zycie, nie ma jakby swojego 'ja' ze swoimi pragnieniami ktore moglby zrealizowac. Film bardzo dobry, wzruszajacy i cieply z klimatem. Co zrobilibysmy na miejscu Gilberta? Jak wygladaloby nasze zycie ? Bardzo podobalo mi sie aktorstwo wszystkich oraz muzyka. Spodziewalam sie popisu ze strony Di Capria ale jego gra autentycznie mnie zahcwycila. Jesli kojarzycie go wylacznie z Titanika i watpicie w jego talent - obejrzyjcie :) Film daje do myslenia, a mimo ze zostal zrobiony 13 lat temu kazdy powinien go obejrzec.

ocenił(a) film na 9
liberty86

Tak to chyba jedyny film za ktorego szanuje Leonarda
Zagral w nim znakomicie.....