PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1236}

Co gryzie Gilberta Grape'a

What's Eating Gilbert Grape
1993
7,8 306 tys. ocen
7,8 10 1 306207
7,7 52 krytyków
Co gryzie Gilberta Grape'a
powrót do forum filmu Co gryzie Gilberta Grape'a

Jak to zwykle bywa nasze wspaniałe TVP musi dobry film wyemitować o odpowiedniej godzinie, dziś film leci o 01.10 :)

ocenił(a) film na 8
1olka11

Mam ten film na dvd z jakiejś gazety ;) ale bardzo mi się podobał - no właśńie szkoda - ciekawe kto będzie siedział do 1 w nocy skoro jutro jakoś nowy tydzień trzeba zacząć ;/ porażka z tym TVP

ocenił(a) film na 8
BanyBany10

Kochane godziny emisji tvp, jeszcze nie oglądałem więc będę czekać

ocenił(a) film na 8
pjk23

Ja też jeszcze nie widziałam tego filmu ale będę czekać to tej nieszczęsnej 1 w nocy tylko dlatego że Depp tam gra ;)
Co do TVP to szczerze dziękuję, później się nie dało? :P

ocenił(a) film na 9
CzarodziejkaGore

Ja też czekam na ten film i mam nadzieje, że następne tak dobre filmy
wyemitują "chociaż przed 24"...
pozdrawiam

użytkownik usunięty
1olka11

Wydaje mi się, że widziałam ten film jak byłam mała. Pamiętam jedną scenę: jak prawdopodobnie ich matka wsiadała/wysiadała do samochodu i miała na sobie koc zamiast płaszcza. Czy to jest ten film? Bo nie wiem czy czekać do rana :/ Wiem, ze opis sceny nie jest szczegółowy, ale to dawno było :)

ocenił(a) film na 9

ten :)

ocenił(a) film na 9
1olka11

Jak zwykle nasza posrana TVP dała popis. Taki dobry film o 1.10 i to w niedziele... No bez komentarza.

nanobug

w sumie lepsze to niż na polszmacie ^^

rpd0

A jakiś czas temu wspaniałe TVP postanowiło pokazywać co tydzień film Hitchcocka. Czas emisji: wtorki po północy. Tragedia. Całe szczęście, że w ogóle puszczają dobre filmy w przeciwieństwie do konkurencji, ale ich pory są po prostu straszne.

Peterek_dg

sobie kup, sciągnij lub wypożycz te filmy i po problemie.

ja czasami żałuje, że jak wracam o 3 do domu to juz nic nie leci w TV.

ocenił(a) film na 8
1olka11

Przynajmniej warto było czekać ;) Jak na pierwszy raz bardzo mi się spodobał ;)
Wyślę do TVP list z podziękowaniami i poproszę o więcej takich w podobnym czasie emisji :P:P:P:P

ocenił(a) film na 8
CzarodziejkaGore

A ja zasnęłam podczas sceny Gdy Gilbert zostawił brata samego w kąpieli i pojechał do dziewczyny. Miło było się obudzić o 4 nad ranem i wyłączyć TV, gdy w TVP słychać było już tylko dźwięk piiiiii. Ja również dziękuje TVP :].

ocenił(a) film na 9
Morta

jak można usnąć na filmie :P ja jeszcze siedziałem godzinę po tym filmie na TV :P A film sam w sobie świetny, przyznam że pierwszy raz go widziałem i na prawdę genialny 9/10

Vampire19

ja wypiłem kawe i nie zasnąłem na szczęście, warto było czekać :) jak bedziecie pisać ten list to pozdrówcie ich ode mnie xD

ocenił(a) film na 8
rpd0

A no można zasnąć jak się wcześniej mało spało ;) Gdybym wiedziała wcześniej, że będzie w TV to bym się wyspała, ale dowiedziałam się pół godziny przed filmem, bo na filmwebie w programie go nie było ;) Ale na pewno jeszcze nie raz go obejrzę. Mam nadzieję, że już w całości :).

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
1olka11

Ja sobie nagrałam film, bo inaczej w ciągu dnia byłoby ciężko nie zasnąć...Taaak tvp ma genialne pory emisji filmów, zwłaszcza takich, jakby to chociaż dla dorosłych było!

przestańcie juz sypać te teksty o TVP.

są ludzie, ktorzy w nocy tez chcą pooglądac cos innego niż glupie horrory itp.
dla takich jak wy to najlepiej by było zeby po 23 w TV leciały juz same gołe laski, albo w ogole zeby program sie już skonczył, bo i tak już spicie.

poza tym "Co gryzie Gilberta Grape'a" to stary film. jak tak komuś zalezało na tym zeby go obejrzeć to dziwie się tym, ktorzy czekają az TV wyswietli ten film, a potem mają jeszcze pretensje, że film został puszczony za poźno.

fck me. to nie lata 90te, że oglądnięcie jakiegos filmu było często sporym wyczynem.

cheers

ocenił(a) film na 8
TurnMeOn

Czy ktoś tu ma pretensje:) Spokojnie, nie unoś się tak. Za rok wyemitują go znowu i wtedy może obejrzą Ci co nie oglądali nigdy.

Co do emisji filmu, zgadzam się, są dni, że również leże po 1 w łóżku i mam ochotę obejrzeć coś ciekawego, ale jak na nieszczęście oczywiście nic nie ma. Ale bywa tak, że człowiek czasem chce obejrzeć też coś wcześniej. Mogliby to wziąć pod uwagę i urozmaicić trochę ramówkę i pory emisji, tym bardziej, że wymagają by płacić abonament.

Trochę szacunku dla widza i nie będzie skarg. Wiem, że nie można wszystkim dogodzić, ale oni się nawet nie starają. A wystarczy pójść na kompromis i raz zamiast jakiegoś gniota o 21 wyemitować coś co podniesie ich funkcje propagowania kultury ;).

Tyle ode mnie.

P.S. Kto spał o 23? Bo nie widziałam, by ktoś tak pisał. Poza tym, to, że jest to stary film nic nie oznacza. Ktoś mógł przypadkiem na niego trafić przecież i niestety nie obejrzał bo np chodzi do pracy i nie może zarywać nocy. Zresztą co ja będę tłumaczyć tu innych ;). Ja zasnęłam i tyle. Obejrzę innym razem.

Pozdrawiam.

Morta

"porażka z tym TVP"
"Jak zwykle nasza posrana TVP dała popis. Taki dobry film o 1.10 i to w niedziele... No bez komentarza."
"A jakiś czas temu wspaniałe TVP postanowiło pokazywać co tydzień film Hitchcocka. Czas emisji: wtorki po północy. Tragedia"

może inaczej rozumujemy słowo pretensje, ale dla mnie takie zdania tym właśnie są.

jasne, że nie można wszystkim dogodzić i oczywiście, że mogliby urozmaicić ramowkę.

moim zdaniem jak ktoś chce cos obejrzeć, a nie ma tego w tv, albo jest o późnej niedogodnej dla niego porze to można film sciągnąc, kupic, wypozyczyc czy tez sobie nagrac. ale lepiej wpaśc na forum i ponarzekać, że "posrana tvp dała popis".

PS: o tej 23 to przypuszczenie z mocnymi podstawami, bo jak ktos narzeka na emisje o godzinie 1 to co innego mam myslec.

ocenił(a) film na 8
TurnMeOn

No wiesz mogą być różne alternatywy - może ktoś chodzi na noc do pracy, musi się uczyć itp itd ;) Ale nie ma co gdybać. Niby można ściągnąć, wypożyczyć, kupić itd. tylko po co płacić abonament i liczyć na to, że ktoś nas weźmie pod uwagę ;)

Ja nie mam żadnych pretensji, błąd zrobiłam w poprzednim poście bo każdy powinien sam za siebie odpowiadać (proszę o wybaczenie ;)).

Poza tym czytałam gdzieś w wiadomościach, że od przyszłego roku TVP ma wprowadzić reklamy w czasie emisji :O Czy ktoś ma jakieś szersze informacje na ten temat? Czy wtedy nie zwiększy się liczba pretensji i narzekania? Przecież powinniśmy się cieszyć z tego, że TVP nas raczy od czasu od czasu jakimś ambitniejszym dziełem (o ironio losu! czyżby to nie było właśnie jej zadaniem i obowiązkiem?!)