PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1236}

Co gryzie Gilberta Grape'a

What's Eating Gilbert Grape
1993
7,8 306 tys. ocen
7,8 10 1 306207
7,7 52 krytyków
Co gryzie Gilberta Grape'a
powrót do forum filmu Co gryzie Gilberta Grape'a

Z komedii ma ten film tylko parę momentów z Arniem ,tak to jest to bardziej dramat. Co za idiota nazwał to komedią? A film mi się bardzo podobał.
Polecam 10/10. Genialny Arnie Dicaprio

ocenił(a) film na 10
Kwic

Zgadzam się z Tobą w 100% bez wątpienia 10\10 . A co do komedii obyczajowej ...to też tego nie rozumiem . Jak wyświetlali np Film w TVP to przyporządkowali mu gatunek komedio-dramat . jak dla mnie to sam dramat ...a co do komedii to już trochę mało trafione. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Kwic

dokladnie, mialem pisac taki temat ale zobaczylem Twoj post, nie czytalem ksiazki i nie wiem czy jest w niej az tyle humoru zeby nazwac ja komediowa, ale w odniesieniu do filmu na pewno slowo komedia jest nieadekwatne, i tez od razu uderzylo mnie w opisie filmu. to ze jest pare smiesznych scen jeszcze nie powinno dawac powodu aby film nazywac komedia.W takim przypadku przynajmniej polowe filmow musielibysmy nazywac komediami.

ocenił(a) film na 10
m_listkiewicz

Ja też się z wami zgadzam (komedia?)...
I tez chciałam założyc taki temat.

ocenił(a) film na 8
Kwic

Taa. Dla mnie to tez nie ma nic z komedii. bardziej przygodowy lub obyczajowy. ale komedii tu za cholere nie moge zobaczyc. <lol>

ocenił(a) film na 9
gemma128

Właśnie komedia? Nie nie radzę wprowadzić zmianę...

Kwic

i najgorsze ze nie można tego zmienić :/ bo ktoś wywalił opcję dodania/zmiany gatunków w kontrybucjach :/:/

ocenił(a) film na 9
Kwic

Wlasnie mialam pisac podobny komentarz, dopoki nie zobaczylam twojego.. Ale widze ze juz nie musze skoro nie jestem sama.. To jest film w rodzaju moze obyczajowo-psychologiczny.. Nie wiem czy trafnie to ujelam, ale dla mnie film tego typu daje wiele do myslenia i mozna wiele z niego wyciagnac.. Gdybyscie znali cos podobnego, bylabym wdzieczna o podpowiedzi, POZDRAWIAM (Efekt motyla juz ogladalam ;)

ocenił(a) film na 10
EwelAngeL

Wiesz jak dla mnie to dramat psychologiczny albo dramat obtczajowy Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
ete19

Przygodowy też nie jest zbyt trafnym określeniem, tak na marginesie...

mrs_robinson

Już miałam założyć ten sam temat, zgadzam się z Wami, ten film nie jest w żadnym wypadku komedią! Jest to dramat, na IMDb pisze:Drama | Romance.

Obejrzałam go i jestem pod wrażeniem, doskonały film z doskonałą obsadą.
Genialna kreacja filmowa Leonardo DiCaprio (naprawdę świetnie zagrał tak trudną rolę) i Johnnego Deppa.