PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1236}

Co gryzie Gilberta Grape'a

What's Eating Gilbert Grape
1993
7,8 306 tys. ocen
7,8 10 1 306207
7,7 52 krytyków
Co gryzie Gilberta Grape'a
powrót do forum filmu Co gryzie Gilberta Grape'a

mnie sie ta ksiazka podobala...chociaz spodziewalam sie innego zakonczenia...

ocenił(a) film na 10
saturniada

Jak zwykle książką była lepsza od filmu.............ale sam film mam na dvd i co jakiś czas wracam do niego, nie wiem czemu.........bo mi się podoba?? ;-)

saturniada

Oglądałam daaaaawno temu :P
a ksiażke moze przeczytam :P :)

ocenił(a) film na 10
saturniada

Książkę przeczytałęm niejako z przymusu, ponieważ chciałem się przekonać, wyrobić zdanie, na czym tak naprawdę oparła się filmowa adaptacja. Film oglądałem najpierw i uważam go do dziś za świetny. Muszę stwierdzić, że tym razem historia opowiedziana w formie filmowej bardziej do mnie przemówiła niż książka. Może u podstaw tego leżą pierwsze, nadwyraz pozytywne wrażenia, jakie towarzyszyły mi po odejściu od ekranu. Ale nie zmienia to faktu, że film jest nadzwyczjany, pełen cudownie ukazanych relacji i pewnego odprężającego spokoju. Innymi słowy, film przypadł mi zdecydowanie bardziej do gustu.

użytkownik usunięty
Estranged

moim zdaniem książka jest lepsza, postacie i relacje miedzy nimi sa ciekawiej i pelniej zaprezentowane. A scenariusz jest raczej pobiezny.
Ksiazka niby o spoleczenstwie amerykanskim ale przeciez w polsce jestemy poddawanie ciaglej, dobrowolnej amerykanizacji

ocenił(a) film na 10

Mi się książka w ogóle nie podobała. O ile filmowego Gilberta rozumiem i szanuję, to ten książkowy wydał mi się odpychającym zboczeńcem;). Przebiłam się przez treść tylko dla zasady, ale tak naprawdę byłam znudzona i zniesmaczona. A film jest ŚWIETNY,.

ocenił(a) film na 9
saturniada

Ksiazke dawno juz czytalam i z tego co pamietam to mi ise podobala