zabierając się do tego filmu naprawdę nie spodziewałam się tak fenomenalnej gry aktorskiej DiCaprio (a miał wtedy dopiero 19 lat!). upośledzonego chłopca zagrał GENIALNIE. zawsze uważałam go za aktora dobrego, ale bez szału. po tym filmie, muszę przyznać, że on naprawdę ma niesamowity talent. Depp przy nim w tym filmie wypada bladziutko, chociaż fakt faktem jego postać nie była zbyt barwna. jak dla mnie po prostu taka hmm bezpłciowa, więc może dlatego.
zgadzam się zupełnie. DiCaprio przyćmił Depp'a. uważam, że to najlepsza
rola Leo. był niesamowity!
ogladalam film na ang i moja nauczycielka przed filmem powiedziala: gdy ogladalam ten film po raz pierwszy zastanawialam sie skad oni wzieli takiego dzielnego uposledzonego chlopca i nauczyli go do tej roli, dopiero potem dowiedzialam sie ze to leonardo di caprio
to db komentuje te kwestie :D
gdzieś słyszałam, że ktoś z branży (jakiś reżyser/producent etc., nie pamiętam już) powiedział coś podobnego. mianowicie zapytał reżysera jak mus się udało "okiełznać" upośledzonego chłopca na planie filmowym ;]
Ja ten film raz obejrzałem jako nowość na vhs-ie w połowie lat 90-tych , i zastanawiałem się w tedy jak upośledzony chłopak tak rewelacyjnie zagrał, i przyznam że w tedy w ogóle nie znałem DiCapria.
Wczoraj obejrzałem ponownie ten film specjalnie by jeszcze raz przyjrzeć się tej postaci granej przez Leo i naprawdę robi wrażenie jego gra, jest perfekcyjny jak i cały film, przyjemnie do tak dobrego filmu po tylu latach powrócić.
Tak j również zastanawiałam jak oni dobrali niepełnosprawnego chłopaka jak później zobaczyłam Leo w innej produkcji byłam w szoku.