PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618821}
6,2 3,4 tys. ocen
6,2 10 1 3436
6,0 15 krytyków
Code Blue
powrót do forum filmu Code Blue

Dla mnie film był przerażający. Będę go pamiętać. Jednak emocje i świat wykreowany wokół bohaterki jest mi tak bardzo obcy i niezrozumiały, że postrzegam ją jako poważnie społecznie upośledzoną osobę. Samotna - fakt , nie wzbudza jednak mojego zrozumienia i litości - bo co oznacza rozmazywanie sobie spermy gwałcicieli na własnym łonie, czy kolekcjonowanie przedmiotów zmarłych ludzi, których sama wcześniej uśmierciła? Wymyślanie życia, którego sama jako widz nie wiem, czy było prawdą czy tylko jej iluzją, wyreżyserowaną w samotnej głowie bohaterki. Film straszny. Nie oceniam czy dobry czy zły mnie przeraził i tyle.

karllajna

Mam podobne odczucia. Możliwe,że niepotrzebnie przeczytałam kawałek opisu filmu przed jego obejrzeniem, przez co nastawiłam się bardzo na film o samotnej, ale ułożonej i dobrej pielęgniarce, która poświęca cale swoje życie dla dobra innych.Szybko jednak zaczęłam się zastanawiać dlaczego mam współczuć osobie, która - możliwe, że z powodu zaburzeń psychicznych - dopuszcza się tak ...dziwnych i przerażająco nienormalnych zachowań. Zdecydowanie zgadzam się na określenie tego filmu przerażającym, strasznym, ale przede wszystkim chyba smutnym.
Sam pomysł, wykonanie, zdjęcia oceniam pozytywnie. Jest na pewno wart obejrzenia,ale to nie dla każdego. Sama nie wiem, czy mogąc wybierać jeszcze raz świadomie bym go obejrzała.