Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Film nie jest jakąś straszną kiszką, czas mija całkiem szybko, bo akcji nie brakuje, poza kiepską sceną seksu nie ma jakichś specjalnych dłużyzn i przestojów, cały czas coś się dzieje. Niezłe są scenerie: starożytne ruiny, świątynie, jaskinie i pieczary - jest na czym zawiesić oko. W CGI oraz charakteryzację i kostiumy zainwestowano też niemało. Krew chlusta na prawo i lewo, nekromanci, barbarzyństwo jak na Erę Hyperborejską przystało. Początkowa scena porodu to mocny akcent ;)
Baa, o Jasonie Mamoa też nie mogę powiedzieć nic złego, choć kiedy ogłoszono wyniki castingu, nóż mi się w kieszeni otwierał. Gra przyzwoicie, dobrze wygląda na ekranie, trudno się czepić - tyle że nie ma charyzmy Arnolda i jest przy nim cokolwiek za mały ;) Podobną ocenę mogę wystawić Langowi, który lepiej spisał się w "Avatarze". Jego szwarzcharakter jest mało wiarygodny i jakiś rozmyty. Córeczka wypadła podobnie.
No i tak, mili moi, otrzymaliśmy film, który niby ma to co mieć powinien, wygląda jak ma wyglądać a wkrótce przepadnie w pomroce dziejów. Filmy ze Schwarzeneggerem i muzyką Poledourisa pozostaną najlepszą jak dotąd ekranizacją przygód Cymmeryjczyka.