Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

z Arnim było lepiej ale za to w tym odcinku Conan ma super gadki :)
- Kobieto! Przynieś miodu!
albo:
- Żyję, kocham, zabijam i jestem zadowolony.
hehehe świetne :) tak właśnie powinien gadać barbarzyńca

Dałbym więcej punktów, tylko za ładny ten Conan jak dla mnie. Jednak ryło i kwadratowa szczena Arnolda o wiele bardziej pasują do tej postaci :)

zabok7

E nie rozumiem a czemu to barbarzyńca nie może być przystojny?bo ja przeciwwskazań nie widzę...

szarit

oczywiście że może. ale nie taki wypacykowany :)

zabok7

Makijaż sceniczny nosi dzisiaj każdy aktor i aktorka a także każdy kto występuje publicznie w mediach.Arni też nosił i nosi do wywiadów choćby telewizyjnych..A Mamoa taki ciemny jest z natury w końcu to Hawajczyk

szarit

zakochałeś sie? ;)
Conan zabija - Conan zadowolony
heh

zabok7

W kim?W mamoa'e?bez żartów ale czepianie się z powodu makijażu scenicznego jest właśnie czepianiem się.A Conan ten literacki to żaden tępy prymityw typu "Conan zabija -Conan zadowolony" poczytaj orginał literacki,teraz w empiku kupisz wydanie orginalnych opowiadań Howarda o Conanie tom pierwszy,ci filmowi z literackim nic wspólnego nie mają poza imieniem.

szarit

żartuję sobie :) coś ty taki delikatny?
czytałem to co wyszło kiedyś w latach 80tych: "Conan z Cimerii" i "Droga do tronu". później jakoś mi fantasy przeszło, chociaż pamiętam że mi się te książki bardzo podobały.
nie czepiam się makijażu scenicznego jak to nazwałeś. dla mnie po prostu jest za ładny i tyle. chociaż w książkach jakieś baby zarywał heheh
wychowałem sie na Conanie z Arnoldem i tyle
jak nakręcą kiedyś Rambo z kimś nowym to też zapewne powiem że Sylwek był lepszy :)

zabok7

Tak dla ścisłości jestem kobietą i choć wychowałam się na Conanie to była to literatura nie film(te same książki co Ty i jeszcze trochę innych tytułów).Zaś film(nowy) mnie nie zachwycił i z przykrością stwierdzam że żaden film czy serial aktorski z Conanem w tytule mnie nie zachwycił,a wręcz przeciwnie bardzo rozczarował.Bo Howard napisał opowiadania które po drobnej korekcie scenariusza byłyby idealne do sfilmowania ale nie "tfurcy"mają "wizje artystyczne"i muszą wszystko s@%@ i uatrakcyjnić po co ?nie wiem,bo tego nie zupełnie rozumiem.Co do powodzenia Conan wśród pań sporo faktycznie sporo "zarywał"można pokusić się o stwierdzenie że rzucały go dopiero jak zorientowały się że nie zamierza się ustatkować czyli szpetny być nie mógł a wystarczająco interesujący dla kobiet że chętnie mu się oddawały w "opiekę" zwłaszcza że w tamtych czasach kobiety niewiele mogły a te co mogły bardzo naszego hero lubiły.Co do Rambo masz rację tylko Sly ,le Conana tylko i musowo z Arnim kojarzyć to obraza dla Conana z całym szacunkiem i sympatią do Arniego.

szarit

dobrze kobieto....
i przynieś miodu!
;) ;) ;)

zabok7

dwójniak ,Trójniak czy jakiś inny?
;) ;) ;)

szarit

ooo jest wybór hehehe :)

zabok7

No miodów pitnych wybór jest i to spory i mają śliczne butelki ale nie piłam bo cena taka nie zachęcająca...

szarit

to dla mnie dwójniak, toć wody pić nie bede
widzę że porządne niewiasty w tej karczmie i na trunkach sie znają :)

zabok7

Kusi ten miodek,ale jakoś wolę ciemny i złoty trunek choć może kiedyś zdobędę się na ten pitny miodek zwłaszcza że opakowanie kusi ...;)

ocenił(a) film na 5
szarit

Stwierdzasz, że barbarzyńcy se malowali oczka i lica pudrowali?

shamar

A widziałeś kiedyś chociaż na filmie czy fotografii Tuarega? bo oni owszem malują sobie oczka na czarno i to bez względu na płeć Berberowie też,dodam to rdzenna ludność Afryki północnej żyjąca kiedyś na większości Sahary na zachód od Egiptu.I nazwa barbarzyńcy do ludów żyjących na koniach i wielbłądach pasuje jak ulał.Widziałeś kiedyś śliczne licka Tadżyków? i innych ludów z Azji środkowej?chyba nie..A sam makijaż istnieje o.5 tyś lat źródła pisane mówią o co najmniej 2 tyś lat a Kleopatra 7 zrobiła fortunę pisząc traktaty na temat makijażu.Starożytni Grecy też od trefionych włosów i innych zbiegów upiększających nie uciekali. Zaś makijaż sceniczny to inna inszość.

ocenił(a) film na 5
szarit

A wybielali zęby?

shamar

To zależy od ludu niektórzy wyostrzali ząbki żeby były jak u zwierząt a niektórzy czarnili specjalnymi pastami,ale byli tacy co wybielali w końcu Afrykańczycy ci z ludów bantu znani są z wyjątkowo ładnego uzębienia i to od wieków.Zaś przekład ludów pierwotnych na dzisiejszych aktorów i porównania no to trochę śmieszne jest równie dobrze można się przyczepić że miał miecz z żelaza a nie brązu ,czy zamiast miecza nie używa jakiejś drewnianej lub kościanej maczugi,albo nie ma noża z kamienia czy innej kości i nie chodzi ubrany w skóry tylko w tkaninę i to kolorową.Widać starożytne ludy z mitów były wysoko rozwinięte cywilizacyjnie nie to co dzisiejsi(Conan wg.Howarda był potomkiem ludów z Atlantydy)...

ocenił(a) film na 5
szarit

Spora wiedza. Mnie bardziej interesowały cywilizacje wyższe niż plemienne.

shamar

Cymmeryjczycy to była(wg. Howarda) cywilizacja plemienna..A z wyższych Egipcjanie,Grecy,Mezopotamia z Asyrią od dbania o męską i żeńską urodę nie uciekali(fryzur,brody, skóra itp.środki upiększające) podobnie jak Hindusi i inne ludy Azji (Chiny,Japonia ,Korea).W sumie to wina chrześcijaństwa bo to chrześcijaństwo przez wieki nauczyło cywilizacje europejską brudu i braku dbałość(wystarczy obejrzeć miasta np.w Anglii zostało im to do dzisiaj)i o ciało w myśl ideologi że tylko dusza jest ważna a ciało to marność nad marnościami...Ale ta niesłuszna opinia do dzisiaj pokutuje to też na na forach(w Polsce) widzi się w komentarzach negatywne opinie o zadbanych ludziach od tych co dbać o siebie nie są nauczeni bo po co?To przecież nie uchodzi w chrześcijaństwie i jest takie niemęskie (dla mężczyzny) a kobiety to zaraz pustaki albo dziwki(lub jedno i drugie)...

ocenił(a) film na 5
szarit

widzę , że chcesz o tym porozmawiać...

shamar

Oj sam zacząłeś ten temat...ale jak masz coś do powiedzenia w temacie to chętnie...

szarit

Szarit, pełen szacun :)

ocenił(a) film na 4
szarit

z Arniem było lepiej zgadzam się, muszę przeczytać kiedyś. ciekawa rozmowa

szmatczasu

:)
A literackiego Conana Roberta Howarda bardzo polecam...

ocenił(a) film na 5
szarit

Tyle, że przedawkowanie solara to nie zadbany wygląd.

shamar

Mamoa nie potrzebuje solara,on jest taki ciemny od urodzenia to rodowity po tatusiu Hawajczyk