Bałem się że będzie przesadzony pod względem magi , świata fantasy i tych wszystkich magicznych
stworów ale na szczęście ten film to całkiem sensowny i nie głupio zrobiony projekt , oczywiście nie
jest żadnym arcydziełem ale nie jest też zły :) dobrze że film ma klimat filmów historycznych jak np
Troja albo Gladiator a nie jak typowy film o magi i czarach :)
Hm, no nie wiem, może się czepiam, ale dla mnie to całkiem naturalne, jeśli w filmach z gatunku fantasy pojawiają się elementy magii i czarów. Właśnie to jest w pewnym sensie charakterystyczne dla tego rodzaju filmów (i książek, których akurat z tego gatunku czytałam mnóstwo). Dla mnie to troszeczkę dziwne, że od filmu FANTASY oczekujesz, że będzie on miał klimat filmów typowo historycznych. W takim razie, co to za fantasy? Na czym ono ma polegać?
Miałem na myśli to że wielokrotnie takie filmy są przeładowane elementami fantasy co powoduje że film nie jest realistyczny , tutaj więcej jest prawdziwej walki , krwawych scen i td niż czarów i potworów które oczywiście też się pojawiły ale na odpowiednim poziomi i nie zdominowały całego filmu :) Ten film oczywiście zalicza się do grona filmów fantasy , ale nie jest tym klimatem przesycony :)