Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Według mnie film wcale nie jest zły, wręcz przeciwnie. A klapą finansową okazał się głównie
dlatego, że był pokazywany w 3D (którego praktycznie w tym filmie nie było). Gdyby był
pokazywany w 2d, myślę że zarobiłby dużo więcej, a tak ludzie po raz pierwszy nie dali się
naciągnąć na droższe bilety.

Braveheart

no wszystko fajnie , ale Conana jest w 2d i w 3d wyświetlany wszędzie na świecie , wiec ze jest klapa finansowa to dlatego ze był słabo promowany a dwa jest mega cienki , np. ostatnie Transformery to jakaś żenada a nie film a zarobiły 1,1 mld na świecie :]

ocenił(a) film na 6
EdgarDavids26

Conan nigdy nie miał szczęścia - ani do ekranizacji, ani do egranizacji. Zaczytywałem się przygodami Conana - ale to było 15 lat temu - to już nie jest bohater naszych czasów. PS: A transformersy poza jedynką sukcs !

szaku23

no dokladnie poza 1 czescia te 2 nastepnego to pomylka, ale dobry marketing i film robi kokosy pomimo tego ze jest slaby

ocenił(a) film na 5
Braveheart

Po pierwsze - był za słabo był promowany. Dowiedziałem się o nim dosłownie 2 miesiące przed premierą. A potem może ze 3 razy widziałem gdzieś zapowiedź tego filmu, w tym raz na polsacie, kiedy usiłowali go reklamować, wyświetlając Conana z Arnim (kompletny idiotyzm). A samymi głupkowatymi reklamami się nie da rady filmu wypromować. Powinni go poprzedzić jakąś szeroko zakrojoną akcją, obejmującą nowe edycje książek, jakieś imprezy typu Targi Cymmeryjskie (:D), stworzenie dokumentu o Howardzie i całej jego twórczości, wyświetlenie w TV serialu animowanego itp.
Po drugie - Conan Barbarzyńca 3D zebrał tak niepochlebne opinie (częściowo zasłużone, w większości przesadzone), że po prostu zniechęcił osoby, które nie chodzą na premiery. To nachalnie wciśnięte do tytułu 3D też pewnie się przyczyniło do zmniejszenia zainteresowania.
Po trzecie i chyba najważniejsze - bardzo wielu ludziom się po prostu kompletnie nie widział główny aktor i z racji tego z mety olali film.