Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Może przemawia za moją oceną sympatia do aktora, może kwestia, że pierwszy raz oglądałam film w 3D i nie było tak źle jak podejrzewałam, że może, nie wiem. Momentami nudnawy, ale epizodycznie zwracał uwagę. Zdecydowanie film "do kina". W domu zapewne straci całą magię. Dziś, kiedy okrzepłam po wszystkich scenach, w pamięci zostają te najlepsze, kilka dobrych tekstów, parę obrazków. Nie jest to arcydzieło, jednak nie żałuję, że udało mi się je zobaczyć jeszcze przed premierą. A mówią, że nie warto brać udziału w konkursach. ;)

Odniesienie do 'starego' Conana... Cóż, chyba nie do końca ma sens porównywanie. Trochę jakby inny typ filmu, chociaż historia teoretycznie o tym samym. Inna rzecz, że celowo nie odświeżałam sobie klasyki, nie próbowałam wspominać. Szłam do kina z przekonaniem, że obejrzymy trochę krwi i gołych klat, a postacie będą sobie w tle. Było sporo krwi, gołe klaty płci obojga i bohaterowie z iskrą potencjału.

ocenił(a) film na 7
AngelsDream

sporo krwi, gołe klaty płci obojga i bohaterowie z iskrą potencjału - nie chcę niczego więcej od tego filmu : )

ocenił(a) film na 7
zonk_2

To dobra taktyka. Nie oczekiwać zbyt wiele.

Warto dodać, że jest kilka scen zapadających w pamięć, i nie są to wbrew pozorom te z wielkimi efektami.

ocenił(a) film na 5
AngelsDream

czyli polecacie ten film?

ocenił(a) film na 7
speedcube

Nie polecam komuś, kto oczekuje filmu ambitnego, z piątym dnem i przesłaniem dla świata.

Polecam komuś, kogo zbytnie nie ruszą niedostatki fabuły, nie obrzydzą brutalne sceny (mi np. początek, w trakcie wyścigu wokół wzgórza bardzo się podobał), za to rozśmieszą odrobinę prostackie żarty. Bohaterowie, w tym także Conan, naprawdę mają jakiś rys, widać nawet grę twarzą i emocje. Także nie jest źle, ale tyłka nie urywa. Nie wiem, jaką wersję dokładnie oglądałam, ale nie wyglądała na jakkolwiek ocenzurowaną.

ocenił(a) film na 9
AngelsDream

A kto takiego filmu oczekuje większość oczekuje filmu który da im rozrywkę, nie każdy musi mieć chole*ne przesłanie ;)

AngelsDream

Potencjał jest, ale ta energia potencjalna nie przekłada się na kinetyczną i brak tego uderzenia, film jest tylko średni.
Wielkim plusem jest para głównych bohaterów - James Mamoa, doskonale spisał się w roli Conana.
Pierwsza połowa filmu w ogóle jest sympatyczna, miło się ogląda, dobra choreografia walk, ładne widoczki, jako tako spójna fabuła... jednak w drugiej połowie wszystko się nagle sypie, fabuła leci po równi pochyłej do dna w ciągu kilkunastu minut by osiągnąć na moment granice absurdu.
Ja nie polecam wycieczki do kina, jest teraz przynajmniej jeden, moze nawet dwa filmy ktore warto bardziej obejrzec (i to nie qw 3D) - Szefowie wrogowie, a jak ktoś chce dobrej akcji w blockbusterze polecam Planetę małp, albo Kapitana Amerykę