Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Howardowski Conan

ocenił(a) film na 8

Osoby, które szukają w tym filmie wątków natury egzystencjalnej mogą czuć się nieco zawiedzione. Jednak ci, którzy czytali prozę Howarda lub zaznajomili się z komiksami o przygodach Conana, właśnie w tym filmie odnajdą tą postać. Moim skromnym zdaniem Mamoa znakomicie wcielił się w rolę Cymerianina o posępnym wzroku. Jest to, jak do tej pory, najlepsze odzwierciedlenie postaci Conana Barbarzyńcy, którą stworzył
R. E. Howard. Wszystkich znawców sztuki wysokiej odsyłam do lektury.

ocenił(a) film na 6
gurku

<epic_facepalm> Nie ma nic lepszego, jak wypowiadać się na temat, o którym się nic nie wie. No nie licząc streszczenia. "Cymerianina" :D

gurku

A moim skromnym zdaniem ten film to wydmuszka i jest to najgorsze odzwierciedlenie postaci Conana. Film kompletnie bez klimatu, nakręcony TYLKO na zbicie kasy. Conan z Arnim to arcydzieło w porównaniu, film mimo lat nadal ma klimat baśni. Żeby nie było - przeczytałem większość prozy Howarda

ocenił(a) film na 7
gurku

byłam wczoraj z chłopakiem na tym filmie w kinie i powiem szczerze, że obawiałam się, że mi się nie spodoba :) o dziwo podobał mi się :) lekki i przyjemny :) naprawdę nie żałuję śmiało można obejrzeć :)

ocenił(a) film na 7
dorotag87

Ci co tak strasznie podniecają się Arnim niech wezmą pod uwagę, że Arnold nie dostał tej Maliny przez przypadek. Przecież Jego gra aktorska była koszmarna. Cała postać oparta była na Jego przesadzonej muskulaturze. Ktoś napisał, ze Arni wpisał się tą rolą w historię kina. Owszem ale zastanówmy się czemu? Film był hitem, bo niewiele było w tamtych czasach widowiskowych produkcji. Po drugie nie było też wtedy tak przypakowanych w kinie jednostek więc łatwo było tym zaimponować. Po trzecie i najważniejsze Arni był pierwszym Conanem i to jest Jego przewaga. Zagrał w kultowym filmie ale to nie oznacza że zagrał dobrze.
Czy Russel Crowe przebił Mkichaela Preeda jako Robin Hood. Dla ludzi którzy oglądali kultowy serial Robin z Sherwood na pewno nie. Ale czy to oznacza, że Crowe jest słabym aktorem?
Postać Arniego jedzie na sentymencie i przez to jest nieobiektywnie oceniana.

Nowy Conan jest dużo lepszym aktorem. Ma świetny głos do tej roli i bardziej łobuzerskie spojrzenie. Arnold miał mięśnie.

I mimo że starego Conana oceniam wyżej ( pewnie też przez pryzmat sentymentu) niż nowego to na pewno nie dzięki Arniemu.