Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Witam
Pytanie do tych co już widzieli film w 3D - jak Wam się podobały efekty? Jest to kolejna konwersja czy film faktycznie był kręcony pod kątem scen w 3d?

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Savix

Oglądałem w multikinie i jedyne co w większości filmu jest na prawdę w 3D to napisy.

ocenił(a) film na 6
Rockoo

Dokładnie. 3D służy w tym wypadku tylko i wyłącznie wyłudzenia od widzów paru złotych więcej.

użytkownik usunięty
Savix

Widziałem w 3D i nie polecam. Jak masz możliwość wybierz 2D.

ocenił(a) film na 9
Savix

Witaj, jak dla mnie film nie byl krecony pod katem 3d. Przyznam szczerze ze ponad polowe filmu ogladalam bez okolarow( wdl. mnie byly zbedne ). Wedlug mnie jest on w 3d bo jak wiemy 3d jest teraz modne jak i cena biletow wieksza ;>

ocenił(a) film na 5
Savix

Przecież to jest oczywiste, że ten film nie był kręcony z myślą o interakcji z widownią, widać to było po fragmencie, który od dawna krąży po sieci, więc to 3D to zwykła ściema, żeby baranów naściągać do kina na droższy seans. Tak jest w jakichś 99% filmów, to 3D to zwykły wabik i dziwię się wszystkim, którzy na coś takiego chodzą.
A poza tym, to w większości kin okulary się tylko wypożycza, więc ja naprawdę nie mam ochoty płacić za założenie na twarz czegoś, co niezliczona liczba osób nosiła przede mną na być może opryszczonym i brudnym ryju.

ocenił(a) film na 9
Bodzepor

"żeby baranów naściągać do kina na droższy seans.". Odrazu musisz wyzywac ludzi, ktorzy poszli na film. Ja nie zaluje tych 23 zlotych, poniewaz film byl tego wart.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Joviv

To jest raczej stwierdzenie faktu, aniżeli wyzywanie. Kto ogarnięty po obejrzeniu fragmentu dał się złapać na seans 3D?

Bodzepor

Co masz do okularów , sa naprawdę całkiem niezłej jakości po za tym myte po każdej osobie .

ocenił(a) film na 5
0zim0

Ahaaa, obleciałeś wszystkie kina w Polsce i wiesz, jakie są w którym kinie okulary i co się z nimi robi po seansie, tak?
Ale przecież wmawiajcie sobie, że okulary są myte, a nawet odkażane i kompletnie sterylne, dzięki takiej autosugestii przynajmniej nie będzie się wam brzydziło ich zakładać. Mlehehe.

Giuseppe_Baldini

Niektórzy pracują w kinie , więc zastanów się zanim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 5
0zim0

Pracujesz we wszystkich kinach w Polsce, tak?

Giuseppe_Baldini

nie we wszystkich ale w tym największym. a tam są pewne standardy.

ocenił(a) film na 5
0zim0

Zakręciłeś się już kompletnie, że to aż śmieszne jest.

ocenił(a) film na 4
Giuseppe_Baldini

To raczej Ty masz jakiś problem. Tak, okulary są odkażane przed każdym seansem, są myte w zmywarkach w gorącej wodzie. Też pracuje w kinie i nie wątpię że w każdym multipleksie tak robią. Jeśli wydaje Ci się że są brudne to są to zacieki powstałe przy wysychaniu lub przypadkowe dotknięcie osoby która je podaje.

A jeśli masz taka fobię to odradzam chodzenie do restauracji, fryzjera, nie mówiąc już o basenie... Szczególnie jeśli na żywo jesteś równie uprzejmy jak na filmwebie ;]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Savix

Film na pewno nie był kręcony pod kątem 3D, jest to bardziej dodatek i pewnie jak część filmów lepiej i wygodniej by się go oglądało w 2D. Ale jak w większości ostatnio granych filmów nie ma możliwości obejrzenia w wersji 2D ( chyba że się mylę ) technicznie nie ma żadnego problemu z wyświetleniem filmu 3D jako 2D. Możliwość grania bardziej zależy od dystrybutora niż od kina.
Okulary jak najbardziej są myte po każdym seansie.
@Joviv co do oglądania filmu bez okularów raczej trudno mi uwierzyć o obraz jest dość mocno rozmyty. Oczywiście nie zawsze.

Savix

Tak naprawdę prócz Avatara, każdy film w 3d jest moim zdaniem naciąganiem i oszustwem. Taki Tron czy Conan to jeszcze pół biedy, ale żeby robić do ku*wy nędzy Bitwe Warszawską albo jakieś tańce i step upy w 3d to juz przeginka.

Vaylander

Tu mogę się nie zgodzić bo zwiastun Bitwy warszawskiej zapowiada się bardzo ciekawie, tzn tu na prawdę widać 3D, głębia robi wrażenie i widać że film robiony jest z myślą o 3D.

aras4rose

zgadzam się, bitwa nie bedzie konwertowana lecz jest krecona pod 3d

ocenił(a) film na 5
aras4rose

nie byłem w polsce na 3D ale z tego co czytam już któryś raz, ludzie mówią że w 3D to tylko napisy były, mogę wam powiedzieć że - nie w polsce to 3D naprawadę działa, może nie tak jak w Avatarze, ale robi dosyć dobre wrażenie. Więc chyba to wina kin, albo tych wyświetlaczy, mało tego ... za okulary zapłaciłem 10 pln na nasze ;)

co do samego filmu, to powiem że miłe rozczarowanie - chociaz miałem wrażenie że jest zbyt mała proporcja między akcją a historią, ... im bliżej finału to wiadomo szybsze tempo, dlatego jak pojawiał się widoczek, to przychodził czas na oddech. .. wizualnie film jest zrobiony bardzo bardzo solidnie, chociaż nie chce go porównywać do klasyka z Arnim, to nie uważam żeby był jakoś przesadnie gorszy, bo jest równie epicki. Co do doboru aktora, jest bardzo dobry. Film zasługuje w swojej kategorii na mocne 8.

Vaylander

Potwierdzam, Bitwa jest kręcona w technice 3D (Kamera z 2 obiektywami czy też 2 kamery) i Conan przy trailerze Bitwy wyglądał jak porażka. Na trailerze Bitwy obraz wręcz wystaje z ekranu, podobnie jak w produkcjach dokumentalnych IMAX. Reszta filmów 3D to ściema, poza Avatarem rzecz jasna, a i tak Avatar jest bardziej płaski przy produkcjach IMAX.

ocenił(a) film na 9
Savix

W Conanie głównie 3D dotyczy krajobrazów.

ocenił(a) film na 5
kefirhero

właśnie dlatego fajnie by było jakby wyszła wersja reżyserska i więcej krajobrazów między akcją ;)

Savix

3d w kilku miejscach zostalo zle zmontowane na tyle ze widz to wylapal. czesc scen w ogole nie zostala nakrecona w 3d co osobiscie mi ulatwialo sens bo zdejmowalem binokle i oczy mogly chwilke odpoczac a film gorąco odradzam

Generalnie po raz ostatni poszedlem na film 3d, ciemny ekran, przy szybkiej akcji typowe rozmycie obrazu i koszty wizyty w kinie nie pokrywaja sie z jakoscia

ocenił(a) film na 9
Savix

Jest ok, dużo lepszy efekt 3d niż w kapitanie ameryka :)

Savix

Nie oglądałem, mówię od razu... Ale do tej pory powstały chyba tylko 3 filmy 3D z prawdziwego zdarzenia (nie mylić z filmami animowanymi)... a Są to
-Transformers 3
-HP 7.2

Sorki za pusty post wyżej...

ocenił(a) film na 9
Patri0ta

http://realorfake3d.com/

;)

LukC

Fajna strona, dzięki. Nie spodziewałem się, że HP był w fake 3d, bo naprawdę był świetnie zrealizowany, od czego to może zależeć? Pamiętam jak poszedłem na Alicje w krainie czarów 3d i to był żal...

ocenił(a) film na 6
Patri0ta

Sanctum 3d
kręcone bodajże tym samym sprzętem co Avatar, Cameron był producentem.

ocenił(a) film na 4
Savix

Nie polecam 3D. Już na początku filmu wszystko mi się rozmywało. W ogóle nie polecam tego filmu;)

Savix

Jeśli na co dzień nosisz zwykłe okulary, to na filmie 3D albo będziesz musiał(a) mieć na nosie okulary zwykłe oraz 3D (co zbyt wygodne nie jest, a po godzinie nos i uszy trzeba będzie nosić na temblaku ), albo filmu nie będzie się dało oglądać.

ocenił(a) film na 8
przedwieczny

Potwierdzam 90% filmu po zdjęciu okularów jest w 2D,praktycznie nic w tym filmie nie ma w 3D może czasem jakieś krajobrazy, ja obejrzałem praktycznie cały film bez okularów. Widać że jest to badziewna konwersja zrobiona na szybko co widać.