Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Co by nie mówi - nie oceniam Conana Arniego jako wyznacznika gatunku ale filmy z jego udziałem jak by na przekór braku talentu aktorskiego miały akcje!!!Tu ciągle sceny walki staja się meczące, szczerze ziewałem w kinie i pozostałe 3 osoby chyba tez. Pseudo okultystyczny bełkot ma zastąpić brak logiki, ale jak zastąpić cos czego w ogóle w tym filmie nie ma? Mam nadzieję ze nie ujrzymy „5 lat później” ani tym bardziej „5 lat później” – jeśli tak jak ja musisz zobaczyć – poczekaj na dobra kopie na torentach, szczerze szkoda kasy i można przewijać.

ocenił(a) film na 3
ktotowie

dziś byłem w kinie na conanie i moge powiedziec ze film był średni. ogólnie nie przepadam za filmami gdzie fabułą jest chęć zemsty za zabicie rodziny bo to bardzo oklepany motyw. aczkolwiek było kilka dobrych scen. podobała mi się postać Marique i samego conana ktory dobrze zagrał swoją rolę. przedmówca ma rację ze ciągłe sceny walki były męczące i ta krew tryskająca jakby z każdym uderzeniem miecza była przecinana główna tętnica ;)

ktotowie

Chodziło o widowisko... i to zostało spełnione...chyba nikt nie spodziewał się idąc na to, że idzie na film dla wybrednych intelektualnie. Miała być rzeź i była, choć fakt, fabuła mogła być mniej schematyczna. Ale nie porównujmy tego filmu do starego Conana - gdyby w tych czasach wyswietlano conana z arnim, dostałby złota mailne. W nowym conanie ładnie zrobione walki, profesjonalne poslugiwaniem sie mieczami, piekne lokacje...a arni walił mieczem jak młotkiem, do tego konie które niby wywalał miały widoczne lasso podpiete do nóg...o lokacjach, scenografii czy efektach wogole szkoda gadac...dawniej tak krecono filmy,ale dziś ogladajac to, pomimo sympatii to po prostu żenada:) Nie porównujmy zaprzęgu konnego do samochodu :)

ocenił(a) film na 5
ktotowie

Fabuła leży i kwiczy jak jegomość z kluczem w brzuchu zostawiony przez Conana na pastwę swoich niedawnych niewolników lub facet, który pomógł dostać się do twierdzy z gigantyczną ośmiornicą. Nie najgorsze efekty specjalne jeszcze jako tako ratują film. Całkiem fajnie poradziły sobie Rachel Nichols i Rose McGowan. Pierwsza grała mniszkę czystej krwi... druga czarownicę "dmuchającą" piaskowych dziadków. Niestety efekt 3D był dodany na siłę. Większość filmu można było oglądać bez specjalnych okularów...