http://www.ign.com/videos/2011/06/17/exclusive-conan-red-band-trailer-debut
wygląda naprawdę fajnie, i jedynie co wadzi to to j.ebane frii dii
Jest coraz lepiej,czekam z niecierpliwością,tylko po co ta idiotyczna muzyka w trailerze?...
Bałem się oj bałem, że Nispel dostanie więcej kasy na filmik, przez co odgórnie nakazane mu będzie go złagodzić. Jak widać to nie nastąpiło, i krew będzie się lała. Dobry start dla Conana. Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że już tylko szefowie Lionsgate mają jeszcze jaja w Hollywood.
w końcu pokazali Conana na jakiego wszyscy czekaliśmy, krew, flaki i seks. Momoa coraz bardziej podoba mi się w tej roli. W przeciwieństwie do Arniego gra, a nie recytuje tekst, i nie jest napompowany. Stary Conan to kawał dobrego, klimatycznego kina, ale co by o nim nie mówić, był kiczowaty i mocno przerysowany. Patrząc na trailery, nowy Conan jest o wiele bliższy książkowemu oryginałowi.
Zwróciliście uwagę, że w trailerze "R" w momencie gdy Conan mówi, że "nie ochromnią cię nawet potwory" (czy coś w tym stylu) jest zakrwawiony, a na poprzednich PG-13 nie było krwi. Czyżby planowali wypuścić film w dwóch kategoriach wiekowych? Czy to tylko na potrzeby trailera? Mam nadzieję, że tego nie zrobili, bo wtedy na 100% nasze durne kina wykupią tylko wersję dla dzieci, bo na niej wiecej zarobią, i będzie trzeba korzystać z dobrodziejstw internetu, albo czekać DVD.
Sam obraz jest super... ale nie odniosłeś wrażenia, że teksty mu towarzyszące recytowane są trochę beznamiętnie?
No właśnie te kwestie przypominają trochę "clash of titans" gdzie też niektóre teksty brzmiały jakby Mickiewicza recytowali. Of korse to jeszcze nic nie znaczy, a narazie wszystkie zapowiedzi są jednym z pozytywniejszych zaskoczeń- bo liczyłem na kiłe, a tutaj faktycznie jest namiastka dobrego filmu.
Co do uwag zonk'a- Swego czasu Watchmen mieli pierwsze zwiastunu w PG13 by mogły zostać przedstawione przed filmem z tą kategorią. Scena jak Wybuchaja telewizory w ludzi (last scene intra) w tym zwiastunie została zmieniona na niebieski płomień oraz krótkie ujęcie Komedianta celującego w ekran- zmienili pistolet na coś innego (żałość...) Tutaj pewnie jest podobnie wcześniejsze łagodniejsze zwiastunu, a finalny pod docelową R-kę