Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Na szczęście nie mam bagażu przeczytania książek, który to niektórym stwarza ułomność powodując, że nie potrafią normalnie oglądnąć filmu.

Nie jestem też fanem Arnolda - bo nie jestem niczyim fanem. Nie jestem z gimnazjum i nie gloryfikuję ludzi, którym nic nie zawdzięczam...

..i dzięki temu oglądnąłem film z neutralnym podejściem :]

Przesadziliście z hasłem :"Pełno krwi" :/ Były 3 sceny brutalne (głównie z wiązane z pękniętą czaszką) - ale ilość krwawych scen wcale nie odbiegała od standardów :/ O wiele brutalniejszy wydaje mi się "Apocalypto", "Sin City", ...

I przesadziliście z lamentowaniem: "Jaki wymuskany ten Mamoa!, wydepilowany, wyżelowany" O czym wy pi....dolicie!:/ Włosy na klacie są ? - SĄ! Włosy pod pachami są? - SĄ! Zarost na twarzy jest ?- JEST! To już Arnold był bardziej wygładzony, naoliwiony i wydepilowany z każdego włoska - żeby "mi się zajebiście muły świeciły jak będę przypinał".
Chrypa w głosie u Mamoa - jak u starego pirata - jest ? - JEST!

Więc męskie, twarde, ostre napieprzanie mieczem jak najbardziej jest.
Tyle tylko, że sposób kręcenia tego...no jakiś taki...chaotyczny :/ Inaczej, w Conanie z Arnoldem to po filmie mogliśmy sobie nawet powtórzyć z kolegą choreografię, ruchy jakiejś sceny walki z filmu...a tutaj :| Kamera jakoś za blisko, pourywane ujęcia, nagle dopiero jak się sklinczują to widzisz kto, gdzie stoi i jak trzyma miecz :/ Ale może jak oglądnę na spokojnie w domu to będzie inaczej - w kinie zawsze jest ch..nia przy szybkich scenach z krótkim gęstym montażem.
No i jeszcze najważniejsze odnośnie walki mieczem - pierwszy kontakt z Barbarzyńcą to była gra na Commodore i ten jeden zajebisty ruch gdzie po obrocie ścina głowę:)
No i wreszcie w filmie doczekałem się sceny (tam gdzie walczy z Zym w podziemiach już), pięknie w zwolnieniu pokazane jak się Conan stylowo zakręca..leci..leci...I NIE MA ŚCIĘCIA GŁOWY TYLKO JAKIEŚ PYKNIĘCIE W KLATĘ!! >:

Szkoda, że ponad sceny rąbania mieczem - tak nie za wiele jest co opowiadać po filmie :? Kiedyś było kino przygodowe, to bohater miał tyle przygód, jakaś taka różnorodność miejsc, zdarzeń, duże zagęszczenie...że nie potrafiłeś wszystkiego spamiętać. Wydawało ci się, że film trwał 3 dni - tyle tam się działo i nie potrafiłeś sobie wszystkiego przypomnieć- takim reprezentantem może być np. Indiana Jones czy nawet "Kopalnie króla salomona" z CHamberlainem...A tutaj, jak sobie wspominasz film...to liczysz do trzech i nagle film się skończył :/
Nie wiem z czego to wynika :| Na pewno nie ze scenariusza, więc zostaje coś związanego z reżyserią, sposobem kręcenia ujęć, montażu historii..nie wiem.

Na szczęście w kinie byłem z dobrą ekipą i potrafili też napiętnować na bieżąco wiele wątków humorystycznych :)
Np. to że Zym miał nie spełnione marzenie bycia kapitanem statku :D A tu ciągle lasy, pustynie, kamienie :D
- Ale ja chcę być Kapitanem statku!:(
- Ależ wodzu my tu po pustyni idziemy :/
- ALE JA CHCĘ BYC KAPITANEM STATKU!! ;(((((
No i ciągną i zapierdalają...ze statkiem przez las, po pustynię :D :D :D :D Aż mu go w końcu Conan....'zatopił" strzałem z katapulty gościem przypiętym do ówczesnego fotelika dziecięcego - niestety bez atestu :D

Albo scena łóżkowa...Kombinują, przyciemniają, ściskają się żeby tylko nie można było zobaczyć jakiego ta panienka ma cyca, albo jaki zgrabny tyłek :D...Skończyli scenę łóżkową, Pani się ubrała i poszła na przerwę, aż w końcu któryś z rozczarowanych asystentów zwraca uwagę reżyserowi..
- Panie reZyserze, ale co to za erotyczna scena jak nawet kawałka dupy nie było widać :/
- Dobra, masz rację..Mamoa! Połóż się na brzuchu i przypnij pośladki!
No i mamy piękne ujęcie dupy Mamoa, jako rekompensatę braku dupy w scenie łóżkowej :D :D :D

ocenił(a) film na 6
rhotax

10/10 dla Ciebie
uśmiałam się czytają tę wypowiedź, szacun :D

"Na szczęście nie mam bagażu przeczytania książek, który to niektórym stwarza ułomność powodując, że nie potrafią normalnie oglądnąć filmu."
amen, szkoda, że oni tego nie rozumieją

ocenił(a) film na 7
Kasiek_haz

Dawno nie czytałem tak dobrego komenta na FilmWebie. Obiektywnie i z humorem.

Kasiek_haz

Komentarz może i nawet trafiony chociaż ,na pewno nie wobec wszystkich. Ja lubię np. pierwszego Conana z Arnim ,chociaż był w zasadzie profanacją książki.

ocenił(a) film na 3
rhotax

O czym wy pi....dolicie!: .... mi się zajebiście muły świeciły jak będę przypinał.... w kinie zawsze jest ch..nia..... No i ciągną i zapierdalają
Och... jakiś ty inteligentny. Ale na szczęście nie masz bagażu przeczytanych książek bo byłbyś głupi jak but wtedy. Masz za to bagaż gry z commodore. I chwała Ci za to!

Zihuantanaho

A ty co ? Zesrałeś się w końcu ze swoim zaparciem, że książki są święte, aż w amoku mylisz inteligencje z oczytaniem i elokwencją ?