Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40677
4,3 16 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Nowa edycja utworów z cyklu o Conanie, obejmująca wszystkie teksty autorstwa Roberta E. Howarda w oryginalnych wersjach, będzie liczyć trzy tomy:

1. Conan i pradawni bogowie

2. Conan i skrwawiona korona

3. Conan i miecz zdobywcy

Pierwszy z nich ukaże się już wczesną jesienią 2011 roku.

źródło: http://www.qfant.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=3724:robert-e-howard-%E 2%80%9Econan-i-pradawni-bogowie%E2%80%9D

Venomix

Dzięki za starania ale wiadomość spóźniona....ale za to okładka powinna być ok taką mam przynajmniej nadzieję
http://www.filmweb.pl/film/Conan+Barbarzy%C5%84ca+3D-2011-340899/discussion/Wyda wnictwo+REBIS+wraca+z+Conanem+%29,1696817

szarit

no fakt, ale podejrzewam, że takich informacyjnie zacofanych jak ja może być więcej, więc przypomnienie nie zawadzi ;)

ocenił(a) film na 5
Venomix

Informacja dobra, ale obstawiam, że, korzystając z okazji, dowalą z 5 dych za tom. : \
No nic, ile by nie chcieli, to jest moje ,,muszę mieć" na ten rok.

Bodzepor

jak to mówią "pieniądze to nie wszystko" ;)

ocenił(a) film na 7
Bodzepor

50zł za tom? No żebyś się nie zdziwił. "Gra o Tron" po sukcesie serialu kosztuje od 70zł w górę, a jest tego trochę więcej niż 3 sztuki ; ) Książki polecam kupować używane. Nawet jeśli egzemplarz ma 10 lat to co z tego ważne żeby wszystkie kartki były. Dla przykładu komplet "Pieśni Lodu i Ognia" - 130zł

zonk_2

nie gadaj bzdur. w empiku można za 42 zeta Grę o Tron kupić. za wysokiej ceny też dać nie mogą, bo nikt tego nie kupi, więc bez paniki

zonk_2

Przesadzasz Diunę w twardej okładce z ilustracjami na zamówienie kupisz za 50zł własnie Rebisa,wątpię by Conan był droższy...
A co do Gry o tron zgadam się z Venomixem,u mnie w Matrasie najnowsze wydanie z okładką filmową za 47zł kupisz .Starsze wersje też są dostępne i w cenie 42 -45zł zależy od części

ocenił(a) film na 5
zonk_2

W tym rzecz, że ja chcę ładne książki, które by mi z półki nie straszyły. Starych książek mam komplet, kiedyś cała taka seria Conana wszystkich możliwych autorów wyszła i na przestrzeni paru lat się ją w kioskach kupowało, a ostatnie były nawet szyte i w twardej oprawie, więc te się trzymają elegancko, ale pierwsze to były całkiem tanie wydania klozetowe, które się rozwalały czasami już po 3 przeczytaniach. Całe poklejone, nieestetycznie to wygląda.
Grę o tron i starcie królów to ja kupiłem jeszcze w poprzednim stuleciu. A resztę wuchtą chyba w 2006. Więc wtedy jeszcze nie były zbyt drogie.
Poza tym, to nowe książki się opłaca kupować np. w selkar.pl. Ja kupuję tam tak co 3 miechy kilkanaście książek na raz dla siebie i znajomych, to na nówkach się oszczędza nawet 20%, a przy większym zakupie nie płacisz za wysyłkę.

ocenił(a) film na 7
Bodzepor

taką cenę widziałem w empiku. Bodzepor nie mówię o książkach, które ktoś używał jako tarcz strzelniczych : ) Jeśli ktoś lubi czytać to zazwyczaj dba o książki. Z resztą nic tak pięknie nie pachnie jak 10letni papier : )

zonk_2

Nie zawsze,stare wydania często nie są dość dobrej jakości,sklejane strony nie zawsze dobra okładka.Miałam te stare wydania Howarda z lat 80 i początku 90,ale poszły na makulaturę (trochę żałuję trzeba je było zostawić bo pewnie ktoś je teraz sprzedaje na aledrogo)wymieniłam na serię z Ambera ładne,twarde okładki i zszywane strony no i faktycznie maja już sporo więcej niż 10 lat.

Bodzepor

Napiszcie proszę, czy opowiadania o Conanie mają jakąś chronologię, według której powinno się je czytać, czy można zacząć od czegokolwiek? I tak może od siebie, jakie tytuły polecacie na pierwszy raz.

ocenił(a) film na 5
Zloty_Deszcz

Mają chronologię. Choćby przez to, że Conan się starzał, nie? Ale czytać możesz co chcesz, bo to nie jest jedna historia, tylko zbiór historii i wszystko będziesz w każdej wiedział tak czy inaczej. Zacznij najlepiej od wszystkiego, co napisał Howard i będziesz miał szkielet życiorysu Conana. A potem możesz czytać resztę innych autorów, ale sporej części raczej nie warto.

ocenił(a) film na 6
Venomix

O fajnie. Właśnie czytam opowiadania na pdf-ie ulożonę w kolejności pisania i jestem zachwycony.

Venomix

Pierwszy tom - "Conan i Pradawni Bogowie" - jest już w przedsprzedaży w empiku. Podana data premiery to 06.12.2011. Cena w przedsprzedaży 42 zeta, później ma kosztować 50.