Nowa edycja utworów z cyklu o Conanie, obejmująca wszystkie teksty autorstwa Roberta E. Howarda w oryginalnych wersjach, będzie liczyć trzy tomy:
1. Conan i pradawni bogowie
2. Conan i skrwawiona korona
3. Conan i miecz zdobywcy
Pierwszy z nich ukaże się już wczesną jesienią 2011 roku.
źródło: http://www.qfant.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=3724:robert-e-howard-%E 2%80%9Econan-i-pradawni-bogowie%E2%80%9D
Dzięki za starania ale wiadomość spóźniona....ale za to okładka powinna być ok taką mam przynajmniej nadzieję
http://www.filmweb.pl/film/Conan+Barbarzy%C5%84ca+3D-2011-340899/discussion/Wyda wnictwo+REBIS+wraca+z+Conanem+%29,1696817
no fakt, ale podejrzewam, że takich informacyjnie zacofanych jak ja może być więcej, więc przypomnienie nie zawadzi ;)
Informacja dobra, ale obstawiam, że, korzystając z okazji, dowalą z 5 dych za tom. : \
No nic, ile by nie chcieli, to jest moje ,,muszę mieć" na ten rok.
50zł za tom? No żebyś się nie zdziwił. "Gra o Tron" po sukcesie serialu kosztuje od 70zł w górę, a jest tego trochę więcej niż 3 sztuki ; ) Książki polecam kupować używane. Nawet jeśli egzemplarz ma 10 lat to co z tego ważne żeby wszystkie kartki były. Dla przykładu komplet "Pieśni Lodu i Ognia" - 130zł
nie gadaj bzdur. w empiku można za 42 zeta Grę o Tron kupić. za wysokiej ceny też dać nie mogą, bo nikt tego nie kupi, więc bez paniki
Przesadzasz Diunę w twardej okładce z ilustracjami na zamówienie kupisz za 50zł własnie Rebisa,wątpię by Conan był droższy...
A co do Gry o tron zgadam się z Venomixem,u mnie w Matrasie najnowsze wydanie z okładką filmową za 47zł kupisz .Starsze wersje też są dostępne i w cenie 42 -45zł zależy od części
W tym rzecz, że ja chcę ładne książki, które by mi z półki nie straszyły. Starych książek mam komplet, kiedyś cała taka seria Conana wszystkich możliwych autorów wyszła i na przestrzeni paru lat się ją w kioskach kupowało, a ostatnie były nawet szyte i w twardej oprawie, więc te się trzymają elegancko, ale pierwsze to były całkiem tanie wydania klozetowe, które się rozwalały czasami już po 3 przeczytaniach. Całe poklejone, nieestetycznie to wygląda.
Grę o tron i starcie królów to ja kupiłem jeszcze w poprzednim stuleciu. A resztę wuchtą chyba w 2006. Więc wtedy jeszcze nie były zbyt drogie.
Poza tym, to nowe książki się opłaca kupować np. w selkar.pl. Ja kupuję tam tak co 3 miechy kilkanaście książek na raz dla siebie i znajomych, to na nówkach się oszczędza nawet 20%, a przy większym zakupie nie płacisz za wysyłkę.
taką cenę widziałem w empiku. Bodzepor nie mówię o książkach, które ktoś używał jako tarcz strzelniczych : ) Jeśli ktoś lubi czytać to zazwyczaj dba o książki. Z resztą nic tak pięknie nie pachnie jak 10letni papier : )
Nie zawsze,stare wydania często nie są dość dobrej jakości,sklejane strony nie zawsze dobra okładka.Miałam te stare wydania Howarda z lat 80 i początku 90,ale poszły na makulaturę (trochę żałuję trzeba je było zostawić bo pewnie ktoś je teraz sprzedaje na aledrogo)wymieniłam na serię z Ambera ładne,twarde okładki i zszywane strony no i faktycznie maja już sporo więcej niż 10 lat.
Napiszcie proszę, czy opowiadania o Conanie mają jakąś chronologię, według której powinno się je czytać, czy można zacząć od czegokolwiek? I tak może od siebie, jakie tytuły polecacie na pierwszy raz.
Mają chronologię. Choćby przez to, że Conan się starzał, nie? Ale czytać możesz co chcesz, bo to nie jest jedna historia, tylko zbiór historii i wszystko będziesz w każdej wiedział tak czy inaczej. Zacznij najlepiej od wszystkiego, co napisał Howard i będziesz miał szkielet życiorysu Conana. A potem możesz czytać resztę innych autorów, ale sporej części raczej nie warto.
O fajnie. Właśnie czytam opowiadania na pdf-ie ulożonę w kolejności pisania i jestem zachwycony.