PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569242}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 17891
5,6 34 krytyków
Cosmopolis
powrót do forum filmu Cosmopolis

Liczba bezsensownych dyskusji i pustych słów jest tu zatrważająca, bohater na pewno nie daje się polubić i nie idzie mu pod żadnym względem kibicować. Ale mimo wszystko jest to intrygujący portret (byś może nawet w jakimś sensie prawdziwy) człowieka, który żyje w zupełnie innej rzeczywistości niż my. Szkoda tylko, że reżyser nie wiedział jak spuentować swój obraz i właściwie zniweczył to co tworzył przez większość projekcji. Taka ciekawostka dla cierpliwych koneserów.

Więcej o filmie na:
http://komet.blox.pl/2012/10/Jeden-z-niewielkiego-procenta.html

ocenił(a) film na 2
Gerard_Wolcott

film przegadany tekstami o dupie Maryni

ocenił(a) film na 7
kryslav

Dokladnie, strasznie duzo dialogów kompletnie o niczym, tak poprostu aby zapelnic czymś film, w efekcie czego ciężko jest wyłapać kiedy mówią coś sensownego. Nie podobało mi się też, że obraz widoczny przez szyby limuzyny często był jakby sztucznie wklejony.

ocenił(a) film na 3
Gerard_Wolcott

konsultatntem przy dialogach musiał chyba być sam Paulo Coehlo

ocenił(a) film na 9
Gerard_Wolcott

Z mojego punktu widzenia mogę przyczepić się tylko do zakończenia pozostawiającego niedosyt (może o to chodziło). Co do nudy i dialogów, to film nie miał raczej na celu zapewnić rozrywki na poziomie kina popularnego. Większość dialogów daje do myślenia i to ciężkiego myślenia. Jednak jak jest to pokazane w filmie tak też i po ocenach widać, że dla większości nie jest to dobre zajęcie(myślenie).

ocenił(a) film na 10
Gerard_Wolcott

Film dla ludzi inteligentnych, ciężko zrozumiały dla ludzi przeciętnych i motłochu. Wymaga dużego skupienia. Dla większości jest po prostu zbyt ciężki i dlatego źle oceniany.

aspartanb

Jak łatwo jest człowiekowi stawiać się jako jednostkę wyjątkową, a resztę nazywać motłochem..