Pytanie ...
Dlaczemu Eric zabił Torvala ?? Dlatego że tamta kobieta z nim tam kreciła ??
bo nie chciał nikogo kto by za nim chodził i go pilnował. W przeciwnym wypadku nie mógłby zrealizować spotkania ze swoim zabójcą. Jezu ludzie... takie trudne? Chyba stąd ten film ma tak niską średnią.
Ze swoim zabójcą ... gówno . A skąd On niby wiedział że zabójca będzie w postoju limuzyn ?? hęęę ??
a wiec teraz nazywa sie trollem każdego, kto ma odmienne zdanie na temat filmu? Ciekawe.
Może ujmę to tak, dla Ciebie: pójść swoją drogą, walić system itd. Poza tym jeśli pragniesz Cronenberga odbierać dosłownie, życzę powodzenia. Najlepiej sobie ustawić Jokera na awatar i dawać takie kretyńskie posty pod filmami, których się widocznie nie rozumie. Kapitalizm, konflikt klas (które w tak nowoczesnym społeczeństwie jak nasze nadal, cholercia istnieje), poczucie zbliżającej się totalnej klęski, załamania systemu, bezsensowność pieniądza i robienie świrów z ludzi. Dialogi na najwyższym poziomie: prawdziwy ping pong intelektualny. Plus mnóstwo, mnóstwo nawiązań do kultury i historii, która powtarza się w kółko. Tak ciężko to w tym filmie dostrzec? Widocznie tak, stad ta średnia, albo po prostu większość ludzi don't give a fu*k.
Ale ja nie kumam ... ja to dostrzegłem . no ale co z tego ?? I co ma joker do ogółu ??