PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569242}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 17891
5,6 34 krytyków
Cosmopolis
powrót do forum filmu Cosmopolis

Szpojler ....

ocenił(a) film na 7

Pytanie ...
Dlaczemu Eric zabił Torvala ?? Dlatego że tamta kobieta z nim tam kreciła ??

Szczery69

Bo tak

(...nie ma chyba innej odpowiedzi)

ocenił(a) film na 7
greenka2000

Zostawiłes mnie w niewiedzy :d

Szczery69

chyba za to że dostał plackiem :P

ocenił(a) film na 7
Eldoka22

inne hipotezy ??

Szczery69

Czyli: nie dopilnował

greenka2000

dokładnie

ocenił(a) film na 7
Szczery69

Bo szukał życiowych podniet, a takowej jeszcze nie miał. Mówiąc prosto z mostu.

ocenił(a) film na 7
Szczery69

bo nie chciał nikogo kto by za nim chodził i go pilnował. W przeciwnym wypadku nie mógłby zrealizować spotkania ze swoim zabójcą. Jezu ludzie... takie trudne? Chyba stąd ten film ma tak niską średnią.

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

Ze swoim zabójcą ... gówno . A skąd On niby wiedział że zabójca będzie w postoju limuzyn ?? hęęę ??

ocenił(a) film na 7
Szczery69

Człowieku... Weź skończ.

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

No skończę , skończę ... bo z takim trolem nie ma co w konwersacje wchodzić

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
Szczery69

a wiec teraz nazywa sie trollem każdego, kto ma odmienne zdanie na temat filmu? Ciekawe.

ocenił(a) film na 7
Szczery69

Może ujmę to tak, dla Ciebie: pójść swoją drogą, walić system itd. Poza tym jeśli pragniesz Cronenberga odbierać dosłownie, życzę powodzenia. Najlepiej sobie ustawić Jokera na awatar i dawać takie kretyńskie posty pod filmami, których się widocznie nie rozumie. Kapitalizm, konflikt klas (które w tak nowoczesnym społeczeństwie jak nasze nadal, cholercia istnieje), poczucie zbliżającej się totalnej klęski, załamania systemu, bezsensowność pieniądza i robienie świrów z ludzi. Dialogi na najwyższym poziomie: prawdziwy ping pong intelektualny. Plus mnóstwo, mnóstwo nawiązań do kultury i historii, która powtarza się w kółko. Tak ciężko to w tym filmie dostrzec? Widocznie tak, stad ta średnia, albo po prostu większość ludzi don't give a fu*k.

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

Ale ja nie kumam ... ja to dostrzegłem . no ale co z tego ?? I co ma joker do ogółu ??

ocenił(a) film na 7
Szczery69

"no ale co z tego ??" = "po prostu większość ludzi don't give a fu*k." i masz odpowiedź. Joker nic nie ma. Ciesz się nim.