PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569242}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 17891
5,6 34 krytyków
Cosmopolis
powrót do forum filmu Cosmopolis

Miałem to nieszczęscie oglądać wczoraj ten film. Jest fatalny.Podobnego zdania była połowa ludzi na seansie, gdyż opuścili go przed czasem. Ja byłem zmuszony zostać do końca. W filmie jest poruszony wontek przepaści między między klasami i niemożności radzenia sobie społeczeństwa z galopującą teraźniejszością ale jest to przedstawione w sposób talk nudny i bez wyrazu, że z całego serca odradzam pójście na to "arcydzieł". Wyszedłem z kina maksymalnie wkurzony, że dałem komuś zarobić na czymś takim tracąc przy okazji swój czas!!!

ocenił(a) film na 1
kayfash

Mam podobne wrażenia. To chyba najgorszy film jaki oglądałem w życiu. Pseudo-intelektualny bełkot. Na trzeźwo tego nie można obejrzeć (tak jak na trzeźwo nie nie można było tego stworzyć). Najwyraźniej twórcy mieli problem nie tylko z asymetryczną prostatą ale i z mózgiem. Trzymać się z dala od tego chłamu.

kayfash

A mi jakoś trudno uznać za miarodajną opinię kogoś piszącego "wontek". Dla mnie film genialny, choć z niedociągnięciami.

ocenił(a) film na 2
nowinka_filmweb

A mi jakoś trudno uznać za miarodajną opinię kogoś, kto ocenę 10/10 wystawia takim filmom jak "Szybcy i Wściekli". robinson777 użył w odniesieniu do "Cosmopolis" wyrażenia "pseudo-intelektualny bełkot" i to chyba najlepiej podsumowuje ogólną ocenę tego filmu. Jeśli ktoś powiedziałby "pseudo-intelektualny bełkot w kiczowatej, tandetnej estetyce" to byłby jeszcze bliżej sedna. "Cosmopolis" zachwyci chyba tylko 16-latków, którzy usłyszeli coś o intelektualnych przesłaniach ukrytych w filmach i teraz próbują udowodnić swoją wyższość nad innymi uczniami szpanując tekstami typu; "byłem ostatnio na najnowszym Cronenbergu - jest wyśmienity".

użytkownik usunięty
wurtz

Szybcy i wściekli to zajebisty film z fajnymi laskami i szybkimi samochodami,a Cosmopolis to arcydzieło,a twoje komentarze są poniżej średniej i napewno taki debil oraz tobie podobne debile uważające Ojca Chrzestnego za arcydzieło nie zaleją tego forum

ocenił(a) film na 9
kayfash

Rozumiem, że napisanie tej samej wypowiedzi w jednym temacie nie wystarczyło? Trzeba było jeszcze zakładać oddzielny temat by kolejny głos krytyki został bardziej zauważony?...

użytkownik usunięty
mighty_heart

Czego się spodziewać po kimś kto nie zrozumiał filmu i wystawia ocenę jeden,bo gra tam Pattinson.A to jest najlepszy film tego roku.

kayfash

ja nie dotrwałam do końca. wynudziłam się strasznie .szkoda mojego czasu i kasy na to "arcydzieło"

użytkownik usunięty
magdap255

To po hu**,żeś tam polazła.Kolejna ofiara losu co chciała się popisać swoją inteligencją.