6,2 66 tys. ocen
6,2 10 1 65980
5,4 39 krytyków
Crimson Peak. Wzgórze krwi
powrót do forum filmu Crimson Peak. Wzgórze krwi

Oczekiwalam historycznego, gotyckiego horroru, a wyszlo cos z pogranicza basni i kryminalu. Nie umiem tego filmu okreslic inaczej niz dziwny. Cos mnie jednak w nim wciagnelo... innosc. Moze brak akcji? Raczej nie upiory, ktore wydawaly byc sie celowo przerysowane i karykaturalne.
Sama historia ciekawa, chociaz nie wciagnela mnie tak jak oczekiwalam. Troche przegadana, czasami nuzaca i malo przekonujaca. Ale na pewno jest to film inny niz wszystkie i jesli ktos chce wlasnie odpoczac od tradycyjnych horrorow to jest to film dla niego.
Troche zaluje, ze nie wystapil Cumberbatch, bo Hiddleston jakos mnie nie przekonuje. Natomiast Jessica Chastain w ciemnych wlosach i warkoczu tak strasznie przypominala mi Rose Byrne z "Agentki", ze widzac ja, nie moglam sie skupic na niczym innym, niz tylko na tym, ze zaraz wyskoczy w mini i z pistoletem.
Ogolnie po trailerze spodziewalam sie dziesiatki, ale troche sie zawiodlam... ale jesli chodzi o mnie, to na pewno jeszcze kiedys do tego filmu wroce.

ocenił(a) film na 5
cumartesi

Straszny chociaż?

Hobbit1

Uczciwie napisze, ze tylko raz jakos lekko sie zaniepokoilam... niestety jesli ktos spodziewa sie "Naznaczonego", a szlam z podobna mysla, to bedzie zawiedziony. Wlasciwie to naprawde nic strasznego w nim nie bylo - nawet upiory pojawialy sie w momentach, w ktorych powinny sie pojawic, wiec odpadl tez moment zaskoczenia.

ocenił(a) film na 5
cumartesi

A soundtrack?

Hobbit1

Raczej slaby.

ocenił(a) film na 5
cumartesi

Szkoda. Liczyłem na film roku, a ostatecznie wychodzi na to że będzie to najwyżej przeciętne kino grozy. Mam jednak nadzieję że nie jest aż tak źle.

Hobbit1

Wlasciwie naprawde nie jest zly. Malo tam co prawda grozy, ale nadrabia innym.

ocenił(a) film na 5
cumartesi

Mimo wszystko w przyszłym tygodniu wybieram się do kina.

ocenił(a) film na 6
cumartesi

No nie, wracać do niego to można by w latach 70tych poprzedniego stulecia... teraz w ciągu roku powstaje kilkadziesiąt filmów znacznie lepszych i kilkaset na podobnym poziomie... i to tylko jeśli ocgraniczyc się do produkcji anglojęzycznych ;)