Trailer puszczany jest przed seansami "Fifty Shades of Grey" http://whittyonernc.tumblr.com/post/110886291383/aaaaand-the-rest
Właśnie kilkanaście minut temu wpadłam na zwiastun. Czekałam na niego już od dłuższego czasu, więc moje zdziwienie było całkiem spore. Nie powiem, niezły prezent z okazji walentynek. :D I... no cóż, nie wiem jak wam, ale mi tam się podoba. A teraz pozostaje tylko dotrwać do października.
Mnie również. Świetny, mroczny klimat, kostiumy i scenografia; wizualnie i aktorsko będzie dobrze, ciekawe jak fabuła.
Wizualnie i klimatycznie bardzo przypomina filmy Rogera Cormana, gdy tworzył serię filmowych dzieł na podstawie opowiadań E. A. Poe. W szczególności do "Upadku domu Usherów" czy "Grobowca Ligei". Nawet Tom wyglądem przypomina Vincenta Price'a z tego ostatniego filmu
Czekać do października. Co za tortura...
Jeżeli będzie to film na poziomie normalnym dla Del Toro - będzie z pewnością naprawdę ciekawie :)
Wygląda i brzmi ciekawie. Jesienne seanse zapowiadają się całkiem ciekawie :)Podoba mi się zestawienie stalowych ćwieków i koronek, odważnych połączeń kolorystycznych, zamczysko i nieco ciężka muzyka. Nawet Wasikowska robiąca intro jest ok.
Cześć Kamyczku- tak, widziałam już wcześniej na yt. Cieszę się,że scena balowa jest- to w sumie nieodłączny element dobrych filmów :) Wanna z kąpiącym się monstrum też jest :) Nawet winda jest! Można by się pobawić w analizę detali, bo to naprawdę ciekawe. No i mały rodzynek- warto zwrócić uwagę na grę twarzy Toma: skupienie i uśmiech, uśmiech rodem z DW i skupienie/ostrzeżenie w scenie pogrzebu. Bardzo ciekawą postacią będzie filmowa siostra - jeżeli trailer daje przedsmak, to naprawdę wbije nas w fotel.
Zwiastun jest świetny. Klimat, scenografia i muzyka naprawdę robią wrażenie. Coś mi się wydaje, że będzie to jeden z najlepszych filmów tego roku, ale o tym przekonamy się dopiero w październiku.
Zwiastun zaczynał się smakowicie, ale po chwili pojawiły się CGI duchy ....serio?! Efekty komputerowe w gotyckim horrorze?! Czy Del Toro upadł na głowę?!Modlę się jeszcze, żeby to CGi szkaradztwo było tylko jakaś testową, wstepną wersją efektów specjalnych, ale boje sie, że jednak nie...
Do października jeszcze dużo czasu, więc może to poprawią to był dopiero pierwszy Teaser. Ja myślę, że Del Toro nas nie zawiedzie, bo ten reżyser całkiem dobrze odnajduję się w takich klimatycznych produkcjach.
Po pierwszym zwiastunie "Hobbita" smok też zebrał masę krytycznych uwag, a dopracowany efekt końcowy został później nagrodzony nominacją do Oscara, więc tak jak mówi dovio - do października jeszcze dużo czasu.
Moim zdaniem wiedząc, że efekty nie są jeszcze skończone mogli tych fragmentów w ogóle nie pokazywać w zwiastunie. Mnie też te zjawy trochę zdziwiły, tym bardziej dlatego, że czytam wszystkie wywiady del Toro, a ten ciągle powtarza, że większość efektów, które zobaczymy w filmie była praktycznie wykonana na planie a CGI ograniczą do minimum. Zjawy też nie mają być wygenerowane komputerowo tylko zostały zagrane przez parę aktorów: Douga Jonesa i Javiera Boteta.