PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678523}
6,2 66 tys. ocen
6,2 10 1 65657
5,3 45 krytyków
Crimson Peak. Wzgórze krwi
powrót do forum filmu Crimson Peak. Wzgórze krwi

W domu zgineło wielu ludzi (być moźe właściele) teraz ich dusze się błąkają po tym domu, a Toma "Loki" Hidelstona coś z nim łączy, wnioskuje to po zdjęciu na którym go widać z....rodziną (???)...być moźe jest mordercą...

ocenił(a) film na 6
Belzebub_666_filmweb

Ehhh....nie żebym się czepiała, ale jeśli juz koniecznie chcesz wpisywać cos pomiędzy "Tom" a "Hiddleston" to niech to będzie "William" a nie "Loki" bo o ile mi wiadomo, ten ostatni nie jest częścią nazwiska tego aktora...

GoSiEk0246

Ale wiesz źe Tom występował w "Avengers" i młodsza widownia stąd go kojarzy ?...i ta rola właśnie do niego przykleiła się...dlatego tak napisałem

ocenił(a) film na 6
Belzebub_666_filmweb

Wiem, ze tak jest co nie znaczy, ze to popieram. Nie znaczy to też, ze przy nazwisku każdego aktora należy wypisywać nazwy bohaterów, z którymi się ich kojarzy. To byłoby cokolwiek uciążliwe? Nie sądzisz?
Jednak aktor to aktor a postać to postać.

+ "młodsza widownia stamtąd go kojarzy" a CP raczej filmem dla takowej nie jest, więc tym bardziej taka wstawka, na tym forum, nie uzasadniona :P

GoSiEk0246

Nie mów mi jak mam źyć...tak mi się podoba, więc tak będe pisał

Belzebub_666_filmweb

Del Toro powiedział, że jedną z inspiracji do filmu była baśń o Sinobrodym, więc wygląda to jakby już wiele żon w tym domu zginęło... (zostało złożonych w ofierze?) i raczej nie poprzedni właściciele, bo siostra wspomina, że obydwoje wychowali się w nim i jest to ich rodowa posiadłość.