Cudowni chłopcy

Wonder Boys
2000
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10679
7,2 12 krytyków
Cudowni chłopcy
powrót do forum filmu Cudowni chłopcy

Wlasnie obejrzalem ten film i musze powiedzic ze mi sie spodobal, ale czy ktos oprocz mnie zauwazyl taki maly szkopul??? Mianowicie akcja rozgrywa sie w latach 70/80 -somochody i stroje swiadcza o tym jednoznacznie a W OSTATNIEJ SCENIE GLOWNY BOHATER UZYWA LAPTOPA Z WINDOWSEM HEHEHEH....

użytkownik usunięty
Bartolomeus

Niezupełnie...
Akcja ma raczej miejsce w latach dziewięćdziesiątych. Świadczą o tym, jeśli mam się trzymać wspomnianych przez Ciebie samochodów, samochód policyjny (bodajże Mercury, model z pierwszej połowy lat '90), samochód rodziców James'a (Mercedes S, również z lat '90), itp., itd. To, że Tripp jeździ zabytkiem i ubiera się jak ubiera, to, mam wrażenie, celowy zabieg mający na celu podkreślenie tego jak bardzo żyje on w przeszłości.

hmmm...
No faktycznie mercedesa tez zauwazylem... wiesz co? chyba poprostu tworcy filmu wogole niechcieli osadzic go w jednolitych ramaczh czasowych a ewentualna archaizacja tla fabularnego miala jedynie na celu wyeksponowanowanie specyficznego klimatu tej opowiesci :] w kazdym razie dzieki za zainetresowanie hehe

ocenił(a) film na 9
Bartolomeus

ale....
chyba słabo oglądałeś ten film!!! W ostatniej scenie, gdy on pisze na tym laptopie z windowsem już jesteśmy w innych czasach!!! Tak jakby się pozmieniało troche. Bo też nie wiem czy zauważyłeś, ze w czasie opowieści Sara jest w 1 miesiącu ciąży, a później ma już conajmniej 2 letnie dziecko!!!
Trzeba czasem pomyślec!!

Mloda_2

Nie nie nie nie nie!!!
A zanim się coś na liście napisze warto prześledzic inne odnośniki do tematu -dowiedziałabyś się, iż razem z niejakim abc doszlismy do wniosku że ten film od początku dzieje sie w latach 90-tych. Doczytaj a sie zoreintujesz, że dwuletni przeskok i tak nie tłumaczy nieścisłosci czasowych filmu!!!