PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=841}

Cyrulik syberyjski

Sibirskiy tsiryulnik
1998
7,6 8,7 tys. ocen
7,6 10 1 8661
7,4 7 krytyków
Cyrulik syberyjski
powrót do forum filmu Cyrulik syberyjski

...że aż się wypowiem - ten film to tragedia, zapowiadał się na cos, co uwielbiam, czyli raz, że kino
rosyjskie, dwa, że z rozmachem, no i wzruszająca historia o miłosci (to każda baba lubi ;)) niestety
główni bohaterowie, czyli cofnięty umysłowo koleś plus tępa "kobieta lekkich obyczajów", zniszczyli
CAŁY film

brak słów, dawno mnie tak żaden film nie denerwował podczas oglądania, nie wierzę, że ktoś
takie coś nakręcił na poważnie, bo jeszcze wciskanie na siłę żarcików stereotypowych to można
przełknąć

ocenił(a) film na 7
pani olga

zawsze tak surowo filmy oceniasz?

ocenił(a) film na 1
qqryqu

wręcz przeciwnie

ocenił(a) film na 4
pani olga

Zgadzam się, film okropny.

Bajeczka w sam raz na dobranoc dla Amerykanów. Realia historyczne bardziej przegięte niż w „Czterech pancernych ...” Po 20 minutach miałam dość, ale dałam filmowi szansę. Niestety, dużo lepiej nie było.

Zdjęcia ładne, muzyka też niczego sobie. Zakończenie ciekawe, szkoda, że warte obejrzenia jest tylko ostatnie pół godziny. Jeśli zamysł twórcy był taki, żeby pierwsze dwie godziny przeładować czym się da, przesłodzić, wyjaskrawić i uderzyć widza zakończeniem, to niestety to nie wyszło. Zdrowe proporcje nie zostały zachowane za dużo „bajania”, za mało konkretu.

Film był drogi, kogoś trochę poniosło, gdyby film mocno skrócić, zostawić główny wątek bez tych wszystkich dodatków typu „pokażmy światu piękną, kolorową Rosję”, może byłoby lepiej.