http://www.filmweb.pl/reviews/Czasoprzestrzenna+klapa%22-45
Mam nadzieje ze nikt nie wezmie tej zalosnej, tendencyjnej i prymitywnej opini do siebie i na jej podstawie zrezygnuje z filmu.
Popieram wniosek. :D A co do filmu, może i odrobinkę naiwny, ale do diaska, czy zawsze tego typu filmu mają się kończyć tak samo. Czasem dobry jest realizm, ale czasem trzeba przymrużyć oczy i uwierzyć, tylko po to by na koniec poczuć się szczęśliwym razem z bohaterami a nie po raz kolejny odejść od filmu zdołowanym.
I ja także popieram :) Recenzent się wypowiedział i ocenił wg swoich własnych kryteriów, niestety recenzenci częsta są dość niezrównoważeni i mają gust niemiłosiernie spaczony w stosunku do nas przeciętnych Kowalskich, a że film jest typowym przedstawicielem kina sensacyjnego z lekkim podtekstem fantastycznym, toteż jest filmem dla ludzi, którym na pewno się spodoba :) Gdy recenzentowi robi się mdło na widok szczęśliwej rodziny, cieszmy się, że w nas przeciętnych Kowalskich rodzą się zupełnie inne uczucia. Mnie przynajmniej osobiście szczęście mojej rodziny nie mdli. Film miał w sobie ciekawy wątek związany z fantastyką, trzymający w napięciu watek sensacyjny napędzający akcję i ostatecznie pokazywał pewien wycinek skomplikowanych relacji, jakie budują rodzinę, pozwalają jej przetrwać i rozwijać się. Nie ma co - mocne 8/10 - film z czystym sumieniem polecam wszystkim miłośnikom kina akcji, którzy kochają swoje rodziny :)