Częstotliwość

Frequency
2000
7,3 26 tys. ocen
7,3 10 1 25757
6,0 6 krytyków
Częstotliwość
powrót do forum filmu Częstotliwość

6/10

ocenił(a) film na 6

Końcówka filmu KATASTROFALNA!!! Gdyby nie to,to byłby bardzo dobry film. Niestety reżyser przesadził.

pablo75

Nie zgadzam się. Po pierwsze wszystko jest dosyć logiczne i trzyma się kupy, po drugie jak dla mnie jest wzruszająca.
Zamiast używania Caps Locka może warto byłoby napisać dlaczego tak uważasz. Ale pewnie za dużo wymagam, lepiej walnąć epitetem z powiększonymi literkami i zakończyć wątek.

ocenił(a) film na 6
nika87

I kto tu nie grzeszy inteligencją? :D

pablo75

nie obrazaj mnie, to po pierwsze (a z czego sie szczerzysz to w ogole nie wiem), bo ja po jednym poscie Twojej inteligencji lub jej braku nie oceniam. po drugie to nie jest film dokumentalny. po trzecie napisalam "dosyc logiczne". a po czwarte to nie wiem jak to mozliwe, ze czesc ludzi po obejrzeniu prawie calego filmu, gdzie wszystko probuje sie naprawic oczekuje, ze na koncu zginie maly chlopiec(?!). koncowka musiala byc mniej wiecej taka jak byla i moze i cukierkowata, nie mniej dla mnie na tak.

ocenił(a) film na 6
nika87

Ty...weź się za reżyserkę,bo najwidoczniej znasz się lepiej na filmach od większości,która zabrała w tym temacie głos. :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
nika87

Bujaj się :D

nika87

Jaka jesteś kobieto nawiedzona...Ręce opadają. pablo wyraził swoje zdanie a ty zrobiłaś z tego awanturę. Z takim podejściem do odmiennego zdania innych powinnaś się zapisać do PiS-u.

korespondentwojenny

ale cieta riposta

nika87

Stwierdzenie faktu. Mnie nie wciągniesz w awanturę tak,jak zrobiłaś to z pablo. Chociaż zaczęłaś się starać w tym kierunku. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
korespondentwojenny

Wyrazil swoje zdanie ?? Moze i wyrazil ale go nie uzasadnil ... jak piszesz ze cos jest kiepskie to wypadaloby napisac dlaczego tak uwazasz ... i to wlasnie nika wytknela zalozycielowi tematu ... Niestety zalozyciel jakos nie bardzo potrafil swoje zdanie uzasadnic i odrazu przeszedl do obrazania ...

użytkownik usunięty
pablo75

"Niestety reżyser przesadził."
rezyser czy autor scenariusza?

ocenił(a) film na 6

Reżyser akceptuje scenariusz. Czy może scenarzysta jest najważniejszą osobą przy tworzeniu filmu?

ocenił(a) film na 7
pablo75

Zgadzam się z Pablem, trochę za bardzo łzawa ta końcówka, jak spot LPR'u ;) Zgadzam się tez ,że poza końcówką, cały film bardzo przyjemny i miło spędziłem z moją drugą połówką te ponad 90 minut :)

ps. Nika, wyluzuj, Pablo wskazał na jedyny element tego filmu, do którego można się "przyczepić" i być może dlatego podkreślił to Capsem;)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Pendejo

Zgadzam się z pablo. Niestety ta cukierkowa końcówka niszczy cały film, który wciągnął mnie niemal od pierwszych minut i trwał do samego końca. Mimo kilku nieścisłości w tym całym zmienianiu przeszłości i wpływu na teraźniejszość film wypadł bardzo dobrze.
Ciekawe połączenie thrillera i s.Fi przy którym ja osobiście się nie nudziłem :)
Byłoby 8/10 gdyby nie ta banalna końcówka.
Moja ocena 6/10

ocenił(a) film na 8
pablo75

W opisie filmu wyraźnie jest zaznaczone, że film ten zalicza się, między innymi, do dramatu. I tego oczekiwałem na końcu np. morderca zabija dzieciaka i... wszyscy już wiemy, jak się ten film dalej by skończył - krótko mówiąc, nieciekawie dla bohaterów. Ale cóż, mimo wszystko film mi się nad wyraz podobał, więc nie jest według mnie tak źle. Ogólnie rzecz ujmując, końcówka nie jest też najgorsza (choć nie "kopie").

ocenił(a) film na 6
Choch

Ja też oczekiwałam, że morderca zabije małego Johna, niestety mnie końcówka zawodła zupełnie..

użytkownik usunięty
pablo75

Zabardzo posłodzili końcówkę..
Drobne szczegóły są dla mnie kluczowym elementem. Obsada dobra ,ale jakby filmowi brakło budżetu.

ocenił(a) film na 8

a moim zdaniem końcówka bardzo dobrze rozegrana ;)

ocenił(a) film na 7
pablo75

Ale ty lubisz się kłócić juz raz cie spotkałem i robiłeś wielkie awaj

ocenił(a) film na 6
kinoman1985

Jeszcze się popłacz :D

pablo75

A mnie się najbardziej spodobała wypowiedź korespondenta wojennego.

ocenił(a) film na 6
jonn

A mnie najbardziej spodobała się wypowiedź jonn :) Ocena filmu 10/10 i żadnego czepiania się,że ktoś dał inną ocenę niż 10/10.

ocenił(a) film na 8
pablo75

Sam jesteś KATASTROFA.

ocenił(a) film na 6
tonik1983

Ooooooo...jaka inspirująca wypowiedź. Tak to jest,jak dzieci dorwą się do netu :D

ocenił(a) film na 8
pablo75

Odpowiadam na twoim poziomie. Tak jak pisali inny, mógłbyś swoją "wyczerpującą" wypowiedź rozwinąć.
I tak pewnie nie zrozumiesz o co chodzi, wyszczerzysz zęby i napiszesz coś elokwentnego w stylu "dziecko netu".

ocenił(a) film na 5
pablo75

za nudny, lubie sci-fi, ale ten film zbyt się ciągnie, znacznie lepszy efekt motyla, a o podobnej tematyce

ocenił(a) film na 6
vega1337

Niestety,ale nie miałem jeszcze okazji obejrzeć "Efektu motyla",ale napewno to nadrobię,bo słyszałem dużo dobrych słów o tym filmie.

ocenił(a) film na 5
pablo75

polecam zdecydowanie

ocenił(a) film na 8
vega1337

Ale tylko pierwsza czesc ... pozniej to juz zaczeli kreci straszny chlam dla pieniedzy ...