Człowiek, którego nie było

The Man Who Wasn't There
2001
7,5 18 tys. ocen
7,5 10 1 18062
7,6 20 krytyków
Człowiek, którego nie było
powrót do forum filmu Człowiek, którego nie było

Coeny nietypowe

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie to niezbyt typowy film Coenów. Typowy by był, gdyby się skończył w momencie wypadku drogowego. Krzesło elektryczne na białym tle genialne. Sonaty Beethovena genialne. Koleś z serialu skrzydła w roli adwokata genialny. A i tak Thornton z tego wszystkiego najlepszy. Podczas oglądania filmu bardzo ale to bardzo chce sie palić.

rraff

genialni bracia
Dla mnie również nie jest to typowy film Coenów. Masz rację typowy to by był, gdyby skończył się w momencie wypadku... i nawet przez chwilę myślałam, że tak własnie się skonczy... ale miałam nadzieję, że Coenowie jednak czymś mnie zaskoczą i zaskoczyli.
Scena z krzesłem elektrycznym jest rzeczywiście niesamowita, ta niezmącona biel, niezwykły efekt. Muzyka również świetnie brzmi i pasuje do każdej sceny. No i te zdjęcia, to jest już mistrzostwo, nie sposób oderwać oczek od ekranu.
No, a Billy tego nie da się wyrazić słowami, to trzeba zobaczyć.
Film jest perfekcyjnie zrobiony i dopracowany w każdym najmniejszym szczególe. Bracia Coen koleny raz udowodnili, że są mistrzami w tym co robią i za to ich właśnie uwielbiam!

ocenił(a) film na 9
gonia

inny, ale tacy sami :)
Filmy braci mają to do siebie, że są przemyślane i dopracowane w każdym szczególe. Dlatego oglądanie ich to CZYSTA przyjemność i rozkosz dla ducha :) To co mi się rzuca w oczy, to kolory w ich filmach. Nie widziałem wszystkich, ale np. "Człowiek, którego nie było" jest czarno-biały, w "Fargo" dominuje biel (zima), "Bracie gdzie jesteś?" jest żółte, ... Taka tylko dygresja z mojej strony :)