PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487409}

Człowiek o żelaznych pięściach

The Man with the Iron Fists
2012
5,3 13 tys. ocen
5,3 10 1 13315
4,2 10 krytyków
Człowiek o żelaznych pięściach
powrót do forum filmu Człowiek o żelaznych pięściach

;P

ocenił(a) film na 3

Russell Crowe z wielkim metalowym dildo, RZA sikający krwią z odciętych łapek, Lucy Liu burdel
mama, Liga ryczących, tapirowanych i farbowanych lwów to moje jedyne wspomnienia z tego
filmu wiec chyba słaby, albo i bardzo słaby, ale tak dla śmiechu można go obejrzeć.

biesoir

hmm a jaki film z mordobiciem jest dobry? zawsze jest to samo, miłość, dobro i zło i nic po za tym. W tym filmie nie było zbyt dużo animacji komputerowej co jest na plus wg mnie, a na minus to że fabuła troche cienka bo aktorzy zbyt dobrzy...pachnie mi to tarantino, ale i tak film nie najgorszy, ja mam specyficzne poczucie humoru nie nudziłem się ani też nie żygałem, liczyłem na ukłony humorystyczne takich produkcji jakieś spekatkularne, a co tu śmiesznego>? no może scena jak łańcuch go wciąga pod koła jest śmieszna, ale troche do konca nie wyszła...moze zabrakło Jackiego Chana żeby wyszło coś zabawnego? tego sie nie dowiemy.

ocenił(a) film na 3
secundus

Film jest pełny humorystycznych elementów, a co do mordobicia to widziałam wiele dobrych filmów nasączonych laniem sie po mordkach

ocenił(a) film na 8
biesoir

Film jest jaki jest. Każdy kto widział trailer wiedział czego się spodziewać. Tym bardziej, że tyle wątków upchnięto w 1,5 h. Dla mnie film był fajną bijatyką, którą się bardzo miło oglądało, ale jeszcze bardziej chciałbym ją obejrzeć w 4 godzinnej wersji "spaghetti western" :)

ocenił(a) film na 7
tomash_10

Ogólnie film nie jest zły. Utrzymany w konwencji Przyczajonego tygrysa połączonego z komiksami o superbohaterach.

ocenił(a) film na 3
slavemaster3

może i coś w tym jest ale bardziej bym go porównała do strych filmów z J. Chanem z nowoczesną rąbanką Tarnatino

ocenił(a) film na 3
tomash_10

a mi by sie oglądało lepiej gdyby ktoś przekazał Tarantino , RZA i całej reszcie że 300 litrów krwi bryzgających z kończyn, torsów ect., już wszyło z mody :P

ocenił(a) film na 8
biesoir

Czy wyszło? Dobra, stylowa rozpierducha z hektolitrami krwi chyba nigdy nie wychodzi z mody ;) A poza tym film ewidentnie nawiązuje do tych klasyków gatunku więc co się dziwić. Lada moment pokażą u nas Django, i chociaż western też nie jest modny to sporo osób się zachwyci ;)

ocenił(a) film na 3
tomash_10

Ooooooo na ten film to czekam z niecierpliwością :P

ocenił(a) film na 8
biesoir

No to nie wyskakuj z tym, że konwencja filmu jest passe, bo sama przebierasz nogami żeby na taki film pójść. Możesz zawsze powiedzieć, że nie kupujesz takiej konwencji i wyjść z twarzą z sytuacji 8)

ocenił(a) film na 3
tomash_10

sorry ale nie wydaje mi się że można było w jakikolwiek sposób porównywać te dwa filmy tym bardziej ze drugiego jeszcze nie ma. I nie powiedziałam ze mi nie odpowiada konwencja tego filmy tylko nie podoba mi się FILM, a druga sprawa nie uważam żeby western był nie modny- to twoje zdanie, niemodne jest sikanie krwią na lewo i prawo, z reszta to napisałam wcześniej. Więc czytamy ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 8
biesoir

Tak to się możemy przerzucać - ja twierdzę, że westerny są już niemodne bo zgrane (chociaż je uwielbiam i wciąż pokazują się perełki jak choćby "Zbójstwo Jessiego Jamesa..."), za to mordobicia nigdy się nie zgrają bo po prostu publika za bardzo lubi przemoc. Westernów powstają teraz naprawdę śladowe ilości i tylko wybranym udaje się przebić do świadomości - ostatnio udało się to np dwa razy braciom Cohen. Dosyć szeroko rozpowszechniona jest opinia (z którą się zresztą zgadzam) że wsetern skończył się tak naprawdę na "Unforgiven" Eastwooda i chociaż wciąż powstają nowe westerny, a niktóre są naprawdę dobrymi filmami, to jednak ciężko stwierdzić żeby sam gatunek miał jakieś pole do rozwoju... A największą siłą mordobić jest to że można je umieścić w dowolnym czasie i miejscu i zawsze jakoś tam się będą sprawdzać :)

ocenił(a) film na 3
tomash_10

Co racja to racja, tym bardziej ze powstają coraz to lepsze sklejki typu Kowboje i Obcy (który swoją drogą dostał ode mnie 2 :D) , ale wciąż mam nadzieje ze ktoś zrobi coś fajnego ( oczywiście wątpię żeby jakikolwiek z nowych filmów dorównał chociażby w najmniejszej części starym i jeszcze starszym produkcjom).

ocenił(a) film na 6
biesoir

Śmieszny czy nie prosimy nie SPOJLEROWAĆ.

ocenił(a) film na 3
michal.2907

Wydaje mi się ze większość tych inf znajduje się w zwiastunie i w pierwszych 2 minutach filmu i nie sądzę, żeby zniszczyły komuś przyjemność z oglądanie tego Dzieła współczesnej kinematografii, a jeśli tak to sorry ;)

ocenił(a) film na 6
biesoir

Zwiastuny to jedne wielkie spojlery :)

ocenił(a) film na 3
michal.2907

A to już zupełnie inna historia :)