PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107060}

Człowiek ringu

Cinderella Man
2005
7,7 85 tys. ocen
7,7 10 1 84824
6,9 20 krytyków
Człowiek ringu
powrót do forum filmu Człowiek ringu

Gdy człowiek ma słabości to pewnie nie powinien się do nich przyznawać, ale moja słabość do boksu na ekranie, do gry Russella i do muzyki w klimatach „Danny Boy „ sprawiły że dawno nie siedziałam w kinie tak skupiona i jednocześnie przejęta. Tym razem było coś więcej niż tylko rozrywka, to było przeżycie...
Zdjęcia walk przeplatane błyskami fleszy i widokiem twarzy ludzi skupionych przed radiem – moim zdaniem świetne, gdyż budzi to niepokój – te błyski, i niedosyt – gdy słyszysz tylko sprawozdanie z walki, a jednocześnie widać i aż czuć to napięcie na ringu... to skupienie, siłę i ten ból...
Muzyka i ścieżka dźwiękowa doskonale pasowały mi do klimatu filmy... Russell stworzył kolejną świetną kreację, ale muszę też wspomnieć o Paul’u Giamattim który był naprawdę dobry w swej roli...
Jedynym minusem była dla mnie Renée Zellweger, nie wiem... może to wina tego, że za bardzo przypominała mi Roxie z Chicago, a może po prostu nie była wiarygodna w swej roli, ale jej obecność na ekranie drażniła mnie...
Film zdecydowanie polecam, okazał się lepszy niż mogłam się spodziewać...

Vimo

Crowe'a nienawidze, chociaz jest doskonalym aktorem
Kiedy Renee pojawiala sie na ekranie, mialem przed oczami Bridget Jones...

Mimo tego zgadzam sie z Twoim ostatnim zdaniem