PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107060}

Człowiek ringu

Cinderella Man
2005
7,7 85 tys. ocen
7,7 10 1 84822
6,9 20 krytyków
Człowiek ringu
powrót do forum filmu Człowiek ringu

co za kretyn w jednym z opisów pisze jak się skonczyła finałowa walka ? debilizm to mało powiedziane

użytkownik usunięty
Ksin

zazwyczaj w filmach walki kończą się zwycięstwem głównego bohatera

ocenił(a) film na 9

No teraz to przywaliłeś i co w związku z tym ? Dobrze zrobiony opis filmu nie zawiera tzw. spojlerów (zdradzania istotnych treści), które mogą zepsuć całą przyjemność oglądania filmu. To "zazwyczaj" też jakoś się nie sprawdziło w oskarowym "Za wszelką cenę" , chyba że rozmawiamy o Rockym ;) Dobry opis do tego filmu to taki , sam ocenisz : Opowieść o losach legendarnego sportowca Jima Braddocka rozgrywająca się podczas trudnych lat Wielkiego Kryzysu . Opowieść o wzlocie, upadku, determinacji by utrzymać rodzinę i o tym że kazdy może liczyć na drugą szansę .

Ksin

zgadzam się . zresztą na własnym przykładzie wiem że gdybym przeczytała opis to bym zupełnie inaczej podeszła do tego filmu. nie zrobił by na mnie takiego wrażenia. ooooch te nerwy!!! tak bardzo bałam się o Jima!

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

zgadzam się, unikam czytania recenzji oglądania reklam filmów, czasami nawet zamykam oczy podczas kinowych zapowiedzi filmów - zdradzających treść, wszystko po to by mieć przyjemność z oglądania, znajmość fabuły wdepyuje przyjemność z oglądania w stare chodniki

ocenił(a) film na 9
Ote

po prostu zrobić dobry opis to też jest sztuka i o ile na forum nie można mieć pretensji że w komentarzach omawiane są konkretne sytuacje z filmu to w opisie tego być nie powinno, też naszczęście obejżałem ten film bez przeczytania opisu i teraz z bardzo dużą obawą zaglądam gdzieś przeczytać opis ;)
Ale ten opis to jeszcze nic , mistrzostwo świada zostało pobite w opisie filmu Szkoła Uczuć na filmwebie http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=33295#33295 [www.filmweb.pl/FilmDesc ...] (drugi od góry) gdzie opisano cały film , dosłownie CAŁY , całkowicie cały, calusienki punk po punkcie , jakbym nie zobaczył to bym nie uwierzył