PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107049}

Człowiek w ogniu

Man on Fire
2004
7,9 195 tys. ocen
7,9 10 1 194655
7,0 44 krytyków
Człowiek w ogniu
powrót do forum filmu Człowiek w ogniu

Osobiście uważam, że jest to chyba najlepsza rola Denzela. Szkoda mi trochę zakończenia, ale jest świetnie dopasowane do całego filmu. Mogę oglądać go cały czas i mi się nie nudzi. Brawo dla reżysera. Obsada też jest świetna. Dokota wspaniale zagrała, tak że prawie dorównała Denzelowi :)

użytkownik usunięty
quentinka

Ja właśnie jestem po seansie filmu "Taken" i mogę żywo powiedzieć, że jest to film bardzo podobny do "Man of Fire", który również wywiera potężne wrażenie na widzu.
Odnośnie człowieka w ogniu: 10/10 - oglądałem go wielokrotnie, płakałem na końcu wielokrotnie, obejrzę go jeszcze nie raz, ale już nie uronię łzy, bo "Chłopaki nie płaczą" :)

ocenił(a) film na 8

ale teraz jest modne "Chłopaki też płaczą" xD a jeśli tak zachwalasz "Taken" to też chyba wypiorę się do kina :)

użytkownik usunięty
quentinka

Założyłem temat na forum tego filmu, tam znajdziesz porównanie obu filmów. Gdybym wiedział, że "Taken" będzie tak dobry, sam bym się wybrał do kina...

quentinka

Zgadzam się z oceną tego filmu 10/10.
Leżał u mnie na dysku z 2 miechy w końcu qmpel się zlitował i go looknął. Mówił że może być. Więc ja też muszę looknąć. Film trwa 2h. Pierwsza godzina filmu ogląda się spokojnie do momentu porwania Pity i w tym momencie zaczyna się film. Strzelaniny, pościgi i wykończenie akcji rewelacyjne. A zakończenie to mnie rozbiło MAX :O (oczywiście pozytywnie). W końcówce to się aż popłakałem a nie jestem jak to mówi Giertych "... takie ciamciaramcia" NAJLEPSZY FILM JAKI OGLĄDAŁEM!!!

Podobne filmy do tego to:
Trade max 6/10
Taken 8/10