PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107049}

Człowiek w ogniu

Man on Fire
2004
7,9 195 tys. ocen
7,9 10 1 194649
7,0 44 krytyków
Człowiek w ogniu
powrót do forum filmu Człowiek w ogniu

Arcydzieło!!!!

ocenił(a) film na 10

Film trzymający w napięciu od początku do samego końca. Pełen akcji i wzruszeń. Polecam. I tym którzy go krytykują polecałabym dorosnąć.

ocenił(a) film na 9
xmartyna

Może nie od samego początku, ale film świetny.

ocenił(a) film na 10
Charnooh

Myślę, że to ten początek sprawił iż film był pełen akcji, wzruszenia i zaskoczenia :)

ocenił(a) film na 10
xmartyna

dobrze ujęte ;)

ocenił(a) film na 1
xmartyna

A ja postawiłem tylko jedną gwiazdkę. Faktem jest, że najpierw przeczytałem książkę, a dopiero potem wziąłem się za film i to był chyba mój błąd bo książka jest nieporównywalnie lepsza.

ocenił(a) film na 10
majos89

Twoim zdaniem ten film to nieporozumienie???

ocenił(a) film na 1
xVenie

Dokładnie.

ocenił(a) film na 10
majos89

Ja również czytałam książkę tyle, że w odwrotnej kolejności najpierw film później książka i mimo to uważam,że film jest świetny - ale to kwestia gustu:)

xmartyna

Arcydzieło? Przecież to tylko przeciętna sensacja

ocenił(a) film na 10
jacqeline

Nie no pewnie od początku do końca było wiadomo, że ona żyje i on odda swoje życie za jej. Dla mnie film był zaskoczeniem i czymś więcej niż przeciętną sensacją.

ocenił(a) film na 6
jacqeline

dokładnie, byłem zły na siebie że skusiłem się na ten film po nocie na tym portalu wrrrr

xmartyna

Świetna scena na moście - rewelacyjna Dakota. Denzel jak zawsze, poza skalą.

ocenił(a) film na 10
xmartyna

Jedno jest pewne, nie ma drugiego takiego filmu pełnego emocji i tak skonstruowanego, aktorstwo, napięcie, wzruszenie, akcja itd. niezwykła mieszanka

użytkownik usunięty
Faser_2

Jest! Leon Zawodowiec

ocenił(a) film na 6

Chyba kpisz, leon jest od tego tworu lepszy milion razy

użytkownik usunięty
Marcinekk

oczywiście

xmartyna

Zgadzam się, arcydzieło! Kawałek Lisy Gerrard "The End" wzrusza mnie od dawna, a że D.Washington jest moim ulubionym aktorem, w końcu zabrałam się za obejrzenie filmu, z którego pochodzi. Po pierwszej godzinie przez chwilę miałam wrażenie, że film mnie nudzi, ale jak się okazało - tylko chwilowo. W każdym fragmencie, w którym przewijał się wymieniony wcześniej utwór nie mogłam pohamować łez. Zdecydowanie "Man on fire" znajduje się teraz na najwyższej mojej filmowej pozycji.

ocenił(a) film na 6
xmartyna

film ujdzie, ale zachwalanie go tak jak Wy i nazywanie arcydziełem to orzesada. Arcydzielo to Władca Pierścieni, czy Efekt Motyla, przeczytalem wasze zachwalajace komentarze i stracilem 2.5h na ten film... przewidywalny. dobry bylby jesli chodzi o polsatowskie wieczorne kino akcji... ale 78miejsce w top swiat to za wysoko. szybcy i wsciekli bardziej trzymaja w napięciu juz, każda część;)
pozdrawiam fanów wieczornych sensacyjnych MEGA HITÓW polsatu ;)