PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107049}

Człowiek w ogniu

Man on Fire
2004
7,9 195 tys. ocen
7,9 10 1 194672
7,0 44 krytyków
Człowiek w ogniu
powrót do forum filmu Człowiek w ogniu

Film poprostu powalajacy ogladam go juz 6 raz i moge jeszcze wiele razy.Film moim zdaniem niedoceniony przez Akademie Filmowa w Ameryce.Ja widzialem tutaj pare Oskarow a tu nic wielka szkoda , bo gra aktorska wysmienita , genialna muzyka , wspaniale zdjecia i rezyseria , a w skrocie FULL WYPAS!!!

ocenił(a) film na 7
daniel106

Zgadzam się, zwłaszcza jeśli chodzi o aktorów. Jedna z najlepszych (jeśli nie najlepsza) ról Washingtona w karierze. O wiele ciekawsza niż nagrodzona Oscarem w "Dniu próby". No ale polityka Akademii nie zawsze jest zrozumiała... Ale nominacje dla Denzela i dla Dakoty to powinny być bez dwóch zdań.

Dwight_

:D:D:D bez urazy ale czy to jest film oparty na faktach ???? czy tak dla szpicu dali ?????

daniel106

niezły, niezły ale nie genialny. Owszem zdjecia, muza, aktorstwo świetne ale film nie wyłamuje się z komercyjnych standardów, nie wprowadza wiele, nie powala, co nie zmienia faktu iż jest to kawał dobrego kina (9/10)

ocenił(a) film na 10
daniel106

zdecydowanie najlepszy film jaki w życiu widziałem. Koniec kropka.! :)

ocenił(a) film na 10
daniel106

jest to moj ulubiony film i naprawde nie wiem ile razy go juz widzialem..tez denerwuje mnie fakt ze nie zostal należycie doceniony..jednak dla mnie to absolutny nr 1..muzyka i ten klimat..swietnie zbudowana fabuła..nic tylko ogladac..ogladac..ogladac..:) pozdRo

ocenił(a) film na 10
davor_87

Ten film posiada wyśmienitą scieżke dzwiękową, zdjęcia które są rewelacyjne, fabuła powalająca, gra aktorów zapierająca dech w piersiach - ogólnie mówiąc mój ulubiony film polecam wszystkim :)

ocenił(a) film na 10
daniel106

ja również uważam go za najlpeszy film jak dotąd powstał.