PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107049}

Człowiek w ogniu

Man on Fire
2004
7,9 195 tys. ocen
7,9 10 1 194672
7,0 44 krytyków
Człowiek w ogniu
powrót do forum filmu Człowiek w ogniu

Niestety wiele dobrego o "Człowieku w ogniu" nie napiszę.Chociaż ze trzy plusy się znajdą...aktorstwo,zdjęcia,mon taż.Niestety-co się tyczy dwóch ostatnich- nawet te plusy nie są mocne:biorąc pod uwagę fabułę zdjęcia powinny bym ciemniejsze,mroczniejsze a tutaj niestety wyraźne zauroczenie Mexico City (dedykacja na końcu filmu) zaowocowało obrazem mieniącym się paletą pstrokatych barw mających na celu zauroczenie widza tym miejscem(co się wydaje dziwne, bo sama historia w filmie przedstawiona wcale nie zachęca do odwiedzin miasta);montaż wprawdzie perfekcyjny ale trudno się w nim doszukać wiekszego sensu niż tylko chęci zachwycenia widza czymś oryginalnym,chociaż na pewno nie nowatorskim.Nie czepiając się jednak za bardzo te trzy sprawy są to największe walory filmu.Poza tym jest nudno,wtórnie,shematycznie,nie ciekawie i przewidywalnie...po prostu bardzo przeciętnie. 4/10

Slowik

ale belkot, dobrze ze po przeczytaniu twojego postu odnosi sie wrazenie ze nie wiesz o czym piszesz a przynamniej masz problemy ze sprecyzowaniem wlasnego zdania. raz zachwalasz by po chwili negowac. swietny film trzymajacy w napieciu no i bardzo dobry denzel- tyle

ocenił(a) film na 10
Slowik

Ja mam calkiem odmienne zdanie niz ty.Zdaje mi sie że tylko oglądnąłeś zwiastun a nie cały film.Jak bys obejrzał to bysś więcej zrozumiał,albo nie jesteś może fanatykiem tego gatunku filmowego,najlepiej zdecyduj czy ci się podobał czy nie bo masz rozdwojoną jaźnie.

ocenił(a) film na 4
daniel106

chodzi mi o to, że zdjęcia i montaż są bardzo dobre ale nie idealne.A nad rozdwojeniem jaźni kiedyś się zastanawiałem;]