8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Czy film jest równie dobry jak np Życie Carlita? Pytam bo to jednak 3 godziny projekcji i chciałbym wiedzieć czy warto? Tak w skrócie warto czy nie?

ocenił(a) film na 9
Glock

Warto!

ocenił(a) film na 10
Glock

jak najbardziej !

użytkownik usunięty
Glock

Macie rację, naprawdę ŚWIETNY! Na pewno nie pożałujesz.

No już jestem po projekcji i musze przyznać że to kawał dobrego kina ale niestety film nie był aż tak "kozacki" i epicki jak sie spodziewałem że będzie.Może gdybym go obejrzałem 10 lat temu to zrobiłby na mnie wieksze wrażenie ale że wcześniej widziałem juz filmy w podobnych klimatach jak np "American Ganster" czy 'Blow" to "Scarface" nie powalił mnie kolana.
8/10 i jednak "Życia Carlita" oceniam wyżej bo tam De Palma pokazał mistrzostwo w budowaniu napięcia i atmosfery a tu mi tego zabrakło.

użytkownik usunięty
Glock

Oba filmy to gnioty ale bardziej wolę Scarface

ocenił(a) film na 10

W końcu marny troll wybuchł :P

ocenił(a) film na 10
Slowianin

kaBOOOM!!!

Slowianin

Do kogo ten tekst o trollu? sapiesz?

ocenił(a) film na 10
Glock

Ślepy jesteś?
"w odpowiedzi na post: manypakiao7"

ocenił(a) film na 9

facet który ocenia terminatora na 10 twierdzi , że Scarface to gniot , chyba nie trzeba nic dodawać

użytkownik usunięty
bzykus100

terminator jest o niebo lepszym filmem tylko ty jesteś za głupi aby to zrozumieć

ocenił(a) film na 9

za głupi to ty jesteś , rambo też lubisz co ? Nie ma to jak poł filmu na jednym magazynku co ? Nie ma to jak arnold co ? Arnold vs 3 bataliony , jakże ambitne filmy . Faktycznie dla ciebie dobre , myśleć nie musisz , bo faktycznie po co ?

użytkownik usunięty
bzykus100

Terminator - 8.6
Scarface - 7.6
Żródło: rottentomatoes.com

Rambo z pewnością jest ambitniejszą produkcja niż Scarface, po za tym gówno wiesz na temat Rambo bo tego filmu nie oglądałeś.

ocenił(a) film na 9

jeśli nie mam śmiesznej oceny na tej stronie danego filmu to nie znaczy , że go nie oglądałem . Strasznie płytko myślisz

użytkownik usunięty
bzykus100

''rambo też lubisz co ? Nie ma to jak poł filmu na jednym magazynku co''
- gdybyś oglądał film to nie pisałbyś takich pierdół

ocenił(a) film na 7

Życie Carlita widziałem - świetny film, Scarface nie widziałem więc się nie wypowiem ale pierwsza część Rambo jest całkiem przyzwoitym filmem akcji o kolesiu wracającym z Wietnamu i nie potrafiącym się odnaleźć w zwykłym świecie, dopiero w Rambo 3 zabija cały pułk wojska nożem, albo z łuku - nie pamiętam.

ocenił(a) film na 10
bzykus100

Terminator i Scarface to arcydzieła w swoich gatunkach, uwielbiam oba filmy.

użytkownik usunięty
Glock

gorszy od Życia Carlita

ocenił(a) film na 9
Glock

Życie Carlita jest lepszym filmem. Ale oba to arcydzieła ;)