Czy film jest równie dobry jak np Życie Carlita? Pytam bo to jednak 3 godziny projekcji i chciałbym wiedzieć czy warto? Tak w skrócie warto czy nie?
No już jestem po projekcji i musze przyznać że to kawał dobrego kina ale niestety film nie był aż tak "kozacki" i epicki jak sie spodziewałem że będzie.Może gdybym go obejrzałem 10 lat temu to zrobiłby na mnie wieksze wrażenie ale że wcześniej widziałem juz filmy w podobnych klimatach jak np "American Ganster" czy 'Blow" to "Scarface" nie powalił mnie kolana.
8/10 i jednak "Życia Carlita" oceniam wyżej bo tam De Palma pokazał mistrzostwo w budowaniu napięcia i atmosfery a tu mi tego zabrakło.
facet który ocenia terminatora na 10 twierdzi , że Scarface to gniot , chyba nie trzeba nic dodawać
terminator jest o niebo lepszym filmem tylko ty jesteś za głupi aby to zrozumieć
za głupi to ty jesteś , rambo też lubisz co ? Nie ma to jak poł filmu na jednym magazynku co ? Nie ma to jak arnold co ? Arnold vs 3 bataliony , jakże ambitne filmy . Faktycznie dla ciebie dobre , myśleć nie musisz , bo faktycznie po co ?
Terminator - 8.6
Scarface - 7.6
Żródło: rottentomatoes.com
Rambo z pewnością jest ambitniejszą produkcja niż Scarface, po za tym gówno wiesz na temat Rambo bo tego filmu nie oglądałeś.
jeśli nie mam śmiesznej oceny na tej stronie danego filmu to nie znaczy , że go nie oglądałem . Strasznie płytko myślisz
''rambo też lubisz co ? Nie ma to jak poł filmu na jednym magazynku co''
- gdybyś oglądał film to nie pisałbyś takich pierdół
Życie Carlita widziałem - świetny film, Scarface nie widziałem więc się nie wypowiem ale pierwsza część Rambo jest całkiem przyzwoitym filmem akcji o kolesiu wracającym z Wietnamu i nie potrafiącym się odnaleźć w zwykłym świecie, dopiero w Rambo 3 zabija cały pułk wojska nożem, albo z łuku - nie pamiętam.