8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

8/10

ocenił(a) film na 10

Film bardzo dobry, ale czegoś mi zabrakło 8/10

animaa

Możemy się teraz wspólnie zastanowić nad tym, czego ci zabrakło :)

ocenił(a) film na 10
mosheh

;D Czekałam po prostu na wielkie BUM i się nie doczekałam. Tak bywa. Nie mniej jednak film bardzo dobry ;)

animaa

Myślę, że finałowa scena jak najbardziej pasuje do wielkiego BUM :D.

ocenił(a) film na 10
mosheh

no było BUM na końcu, nie powiem,że nie ALE oczekiwałam, że mnie wystrzeli w kosmos albo chociaż spadną kapcie... nie spadły ;) za mało!

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 10
Plejbek

No co? Ja miałem podobnie. Tyle że daję 9. Arcydzieła na razie nie dostrzegam. Chyba, że mnie ktoś przekona. Albo lepiej jak sam się przekonam z czasem. Czegoś mi brakowało do 10, sam nie wiem czego, bo film mi się bardzo spodobał i lubię ten gatunek. Al Pacino zagrał genialnie.

Może jestem zbyt na świeżo i porównuję go z Dawno temu w Ameryce i z Ojcem chrzestnym, co do których mam wielki sentyment z dzieciństwa.

ocenił(a) film na 10
animaa

wielkim bum był cały film osadzony w czasach kiedy to miami było kokainową stolicą, polecam Ci dokument kokainowi kowboje

ocenił(a) film na 10
animaa

Mam inne zdanie. Scena z tekstem "Say hello to my little friend" już przeszła do historii, jest po prostu kultowa. Chyba nie mogłobyć lepszego zakończenia niż to zaprezentowane przez de Palmę. Wystawiam z przyjemnością 10/10:)

ocenił(a) film na 10
ciepla_szarlotka

Dokładnie, chyba co poniektórzy czekali na happy end. :D Wraz z kasą zaczęła się degradacja Montany, wcześniej był przestępcą to prawda ale mieliśmy w filmie przebłyski jego człowieczeństwa, które zatracił pod sam koniec. Wszystko to z powodu narkotyków, końcówka dobrze pokazuje jak twarde dragi niszczą mózg, człowiek staje się lekkomyślny i gotowy na wszystko.